5 τύποι μαμάδων που είπα ότι δεν θα γίνω ποτέ – αλλά έγινα

by Tseriou 115

Πριν κάνω παιδιά, ήμουν από τους τύπους που έκριναν κάθε «κακή» συμπεριφορά παιδιών ή μαμάδων. Για παράδειγμα αν έβλεπα ένα παιδί να χτυπιέται στα πατώματα στο supermarket, ήμουν σίγουρη ότι όταν γίνω μαμά, τα δικά μου παιδιά δεν θα το έκαναν ποτέ αυτό. Και αν το έκαναν, θα έσκυβα στο αυτί, θα τους έλεγα κάτι και αυτά ως δια μαγείας θα σταματούσαν αμέσως.

Χαχαχα! Μην μιλήσεις αν δεν το ζήσεις κοπέλα μου! Στο σήμερα και στη ζωή μου τώρα ως μαμά, οι στόχοι συμπεριφοράς των παιδιών μου περιορίζονται στο να σταθούν στο νεροχύτη για να πλύνουμε χέρια και στο να μην σπρώξει τους φίλους του για να πάρει το παιχνίδι τους. Το να καθίσει απολύτως ήρεμος ο Χρίστος, προς το παρών είναι εντελώς αδύνατον.

Συμπέρασμα; Αναλωνόμουν στο να κρίνω τις άλλες μαμάδες που έλεγα ότι δεν θα γίνω ποτέ σαν αυτές.. αλλά τελικά έγινα!

 

  1. Η «φωνακλού» μαμά

Προσπαθώ να μην φωνάζω, ωστόσο ο τόνος της φωνής μου υψώνεται σε τραγικά υψηλά ντεσιμπελ, όταν επαναλαμβάνω διαρκώς το ίδιο πράγμα και κανείς δεν μου δίνει σημασία. Όπως για παράδειγμα, «ΜΗΝ ΧΤΥΠΑΣ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ» ή «ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΗΔΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΣΟΥ».

  1. Η μαμά που θα δωροδοκήσει με γλυκά

‘Ημουν σίγουρη ότι τα παιδιά μου δεν θα ξέρουν τι θα πει σοκολάτα μέχρι τουλάχιστον την ηλικία των 5 ετών. Το γεγονός όμως ότι σε απελπιστικές στιγμές όχι μόνο δίνω σοκολάτα στον Χρίστο, αλλά το χρησιμοποιώ και ως ανταμοιβή είναι τουλάχιστον ανθυγιεινό και απαράδεκτο από μέρους μου. Παρ’ όλα αυτά, όταν ΠΡΕΠΕΙ να γίνει κάτι, όπως για παράδειγμα να πιει φάρμακο ή να φορέσει τα ρούχα του.. ναι το κάνω!

  1. Η «άστον να κλάψει» μαμά

Στην προ-μαμά φάση της ζωής μου και προφανώς στη φαντασία μου δεν υπήρχε περίπτωση να δεχθώ ότι εγώ θα άφηνα το παιδί μου να κλάψει για περισσότερο από 1 λεπτό, χωρίς να το χώσω στην αγκαλιά μου. Σήμερα και με τον δίχρονο πλέον Χρίστο να χτυπιέται στα πατώματα με το παραμικρό, ομολογώ ότι το κάνω..! Ντροπή μου;;;

  1. Η μαμά που θα προσφέρει και δεύτερη επιλογή φαγητού

Έχουμε φασόλια ή φακές και ο Χρίστος θέλει να φάει μακαρόνια ή απλά δημητριακά; Τις περισσότερες φορές θα φάει αυτό που έχω μαγειρέψει.. υπάρχουν φορές όμως που δεν μπορώ να αντεπεξέλθω με ηρεμία στα ξεσπάσματα του και το να μείνει νηστικός δεν είναι επιλογή, οπότε ναι.. ενδίδω και τα δίνω τα δημητριακά για βραδινό.

  1. Η μαμά που θα τον στείλει στο σχολείο με ασιδέρωτο μπλουζάκι

Ω ναι! Το προτιμώ παρά να τσακωνόμαστε για 15 λεπτά μόλις ανοίξει το μάτι μας, για το αν θα φορέσει το μπλουζάκι με τα σκυλάκια ή τα 2 νούμερα μεγαλύτερα παπούτσια του.

  1. Η “δεν θα δώσω κινητό” μαμά

Εκτός του ότι το παίρνει μόνος του και το ξεκλειδώνει κιόλας, ναι είναι στιγμές που του δίνω από μόνη μου το κινητό, όταν για παράδειγμα θέλω να κάνω ένα μπάνιο, αλλά θέλω να τον έχω και στο οπτικό μου πεδίο. Άλλες πάλι, το δίνω γιατί απλά θέλουμε να βγάλουμε πολλές και αστείες φωτογραφίες μαζί!

Εσείς τι είναι αυτό που είπατε ότι δεν θα κάνετε ως μαμά, αλλά τελικά το κάνατε;

 Stay tuned..

Mrs Mommy

More stories facebook – instagram: krista_th

You may also like