Μητρότητα: 8 καθημερινές απολαύσεις που αλλιώς τις φαντάζεσαι και αλλιώς είναι

by Tseriou 115

Εμείς οι μαμάδες, αν και έχουμε πολύ φορτωμένο πρόγραμμα, ωστόσο κατά τη διάρκεια της μέρας ξεκλέβουμε κάποια δευτερόλεπτα για να φανταστούμε τι το θα κάναμε αν είχαμε πραγματικά μια ολόκληρη ώρα αποκλειστικά για τον εαυτό μας! Επαναλαμβάνω ΑΝ! Γιατί η φαντασία μας καλές μου μανούλες είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα και οι μανούλες με περισσότερα από ένα παιδιά, ίσως να το ξέρετε και καλύτερα από εμένα!

Τι εννοώ; Διάβασε μέχρι τέλους το άρθρο αυτό και αν δεν ταυτιστείς τουλάχιστον με ένα από τα 8 πιο κάτω σημεία εμένα να μην με λένε Κρίστα!

 

Χαλαρωτικό μπάνιο

Η ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ: Εσύ.. μουλιάζεις σε μια γεμάτη με ζεστό νερό μπανιέρα, χαλαρώνοντας με ένα ποτήρι κρασί, αρωματικά κεριά και χαλαρή μουσική αδιαφορώντας για τον χρόνο, τον χώρο και όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Περνάς ένα ολόκληρο Σάββατο τρίβοντας τα πλακάκια του μπάνιου και καθαρίζοντας τον νεροχύτη. Στην καλύτερη περίπτωση κάνεις ένα γρήγορο ντους και για να γλιτώσεις χρόνο βάζεις και το παιδί μαζί σου.

 

Πετικιούρ – μανικιουρ

Η ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ: 2 ώρες χαλάρωσης και περιποίησης όπου θα απενεργοποιήσεις το τηλέφωνο σου και θα ξανανιώσεις γυναίκα. Ίσως αποφασίσεις να πληρώσεις και κάτι έξτρα για ένα 45λεπτο μασάζ στο σπα!

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Σχόλασες από τη δουλειά και βιάζεσαι να πάρεις τα παιδιά από το σχολείο, να πας supermarket, να βάλεις πλυντήριο, σίδερο και καταλήγεις στις 9 η ώρα το βράδυ να κόβεις τις παρανυχίδες σου με τον παιδικό νυχοκόπτη στον καναπέ του σαλονιού, την ίδια ώρα που ο άντρας σου αράζει με μια κουπα πατατάκια δίπλα σου! Sexy!

 

Γυμναστήριο

Η ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ: Την επόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσεις επιτέλους το πολυπόθητο personal training που ονειρεύεσαι από τη μέρα που γέννησες. Με νέα αθλητικά ρούχα, γεμάτη όρεξη και με όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστείς για το νέο αυτό ξεκίνημα.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Την επόμενη Δευτέρα στις 23:00 το βράδυ (όταν όλοι έχουν κοιμηθεί) καταλήγεις στο σαλόνι με 2-3 βαράκια που ξέμειναν από τον καιρό που ήσουν φοιτήτρια και την μπάλα τοκετού από τα jumbo. Μετά από 5 λεπτά ασταμάτητων ασκήσεων χτυπάει το ρολόι του φούρνου, τρέχεις να βγάλεις το φαί και καταλήγεις στην κουζίνα να κάνεις scroll down στο Instagram τρώγοντας το μισοτελειωμένο τοστ που άφησαν τα παιδιά από το απόγευμα.

 

Βιντεοκλήση με τις κολλητές

Η ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ: Ονειρεύεσαι ζεστό καφέ και μια βιντεοκλήση (τουλάχιστον) μιας ώρας για κους – κους και συζητήσεις ενηλίκων, μακριά από κλάματα, διακοπές για να τσεκάρεις το μωρό και συζητήσεις περί πανιών και συνταγών παιδικών τροφών; Wake up girl!

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Περιμένεις μια ώρα σε αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο του παιδιάτρου, ενώ προσπαθείς να κλείσεις ραντεβού για το παιδί. Εντωμεταξύ όντως ήθελες να καλέσεις τις κολλητές αλλά δεδομένου του ότι βρήκες λίγα λεπτά ησυχίας, σκέφτηκες ότι πρώτα θα τηλεφωνήσεις στο γραφείο του γιατρού να ξεμπερδεύεις και μετά στα κορίτσια. Τώρα αντί για κους – κους και χαλάρωση, έχεις κολλήσει στο ακουστικό ακούγοντας μουσική αναμονής ενώ τα λεπτά ηρεμίας οδεύουν αντίστροφα προς το τέλος τους.

 

Ψώνια στο εμπορικό

Η ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ: Μια μονοήμερη «εκδρομή» στο εμπορικό κέντρο όπου ψωνίζεις μόνη σου και μόνο για εσένα. Μια στάση για καφέ και ένα γεύμα μόνο για εσένα ολοκληρώνει το όνειρο.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Ψώνια στο εμπορικό ναι.. για τα παιδιά σου και τον άντρα σου δε. Ας το παραδεχτούμε, όλες αγοράζουμε καινούρια εσώρουχα στους συζύγους άντε και κανένα μακό μπλουζάκι και φυσικά δεν θα μπορούσαμε ποτέ να αφήσουμε ανεκμετάλλευτη την προσφορά 70% στα παιδικά παπούτσια.

Για όλα αυτά βέβαια έχεις το πολύ 45 λεπτά, άντε μια ώρα!

 

Ταινία & Παγωτό

Η ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ: Το σαββατόβραδο θα το κάνεις επιτέλους το χατίρι του άντρα σου και θα την δεις όλη την ρημαδοταινία που προσπαθείτε να βάλετε εδώ και 3 μήνες. Κανείς δεν θα σας ενοχλήσει και κανείς δεν θα θέλει να φάει το παγωτό σου, που περίτεχνα έκρυβες από τα παιδιά τόσες μέρες στο σακούλι με τα φασολάκια στην κατάψυξη.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Δεν θα δεις ποτέ την ταινία γιατί κάθε 15 λεπτά ξυπνάει το μωρό, εσύ κουτουλάς από τη νύστα, το παγωτό έλιωσε από το πήγαινε – έλα στο παιδικό δωμάτιο και ο άντρας σου θα μείνει πάλι με το παράπονο του γιατί δεν είδατε πάλι ταινία. Έλα μου ντε.. Γιατί άραγε;

 

Ανενόχλητο σερφάρισμα στα social media

Η ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ: Ατελείωτο scroll down στο fb και το Instagram. Δεν πειράζει που έχεις να πας διακοπές εδώ και 2 χρόνια.. σου φτάνει που για λίγο ξεφεύγει το μυαλό με τις φωτογραφίες όλων των άλλων από τροπικές παραλίες και φανταχτερά δείπνα. Κάποτε θα πας και εσύ! Τουλάχιστον δεν έχεις ένα νήπιο πάνω από το κεφάλι σου να απαιτεί να δει Πέπα το γουρουνάκι στο youtube.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Καλείσαι να απαντήσεις στα μαμαδογκρουπ στο viber όπου έχουν καλέσει το παιδί σου σε τουλάχιστον 3-4 πάρτη τον επόμενο μήνα, όπου συνειδητοποιείς άγαρμπα ότι η κοινωνική του ζωή είναι εμφανέστατα πιο ενεργή από τη δική σου.

 

Διάβασμα και πάλι διάβασμα

Η ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ: Κάνεις το μπάνιο σου, βάζεις τις κρέμες σου και χάνεσαι μέσα στα φρεσκοπλυμένα σεντόνια διαβάζοντας το βιβλίο που αγόρασες πριν κάτι μήνες. Επιτέλους έφτασε η μέρα που θα το τελειώσεις.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Βγαίνεις από το μπάνιο και τρέχεις να στρώσεις το κρεβάτι για να ξαπλώσετε κάπου τουλάχιστον συγυρισμένα. Ανοίγεις το βιβλίο σου και καταφέρνεις να φτάσεις μόλις στην σελίδα 10 πριν σε πάρει ο ύπνος. Εντωμεταξύ έχεις ήδη διαβάσει 10 φορές μέχρι αυτό το σημείο, αλλά ποτέ δεν καταφέρνεις να συγκρατήσεις την πλοκή.

 

Bonus (δική μου) στιγμή: Όταν φαντασιώνεσαι την τέλεια φώτο για το blog σου και βγάζεις ακόμα καμια 10αρια αστείες και πιο τέλειες φωτογραφίες με το παιδί σου! Όπως αυτές πιο κάτω!

Υ.Γ: Ταυτίζεσαι;

 

Stay tuned..

Mrs Mommy

More stories facebook – instagram: krista_th

You may also like