Ζούμε για να πληρώνουμε σχολεία να προσέχουν τα παιδιά μας από 4 μηνών. Για ποιο σεβασμό στη μάνα μιλάτε;

by Tseriou 115

Αγαπητοί κύριοι,

Είμαι μαμά δύο παιδιών, του Χρίστου 2 ετών και της Ανδρεάνας μόλις 4 μηνών και μόλις τελείωσε η άδεια μητρότητας μου. Αναγκάστηκα λοιπόν να αφήσω το θηλάζον μωρό μου, μόλις 4 μηνών, στον βρεφονηπιακό σταθμό και η ζωή μας αλλάζει ως εξής:

Από σήμερα το μωρό μου θα πρέπει να μάθει να πίνει με μπιμπερό με κίνδυνο να πάθει σύγχυση θηλών, αν δεν δέχεται πιπίλα. 

Από σήμερα το μωρό μου θα πρέπει να μάθει να κοιμάται χωρίς την μαμά του. Για να σας προλάβω, ξαναλέω ότι είναι μόλις 4 μηνών.. ούτε θέλω, ούτε χρειάζεται να μάθει να κοιμάται μόνο του από τόσο μικρό.

Από σήμερα το μωρό μου θα πρέπει να το ξυπνάω στις 5:30 το πρωί με το ζόρι για να το πάω στο σχολείο, αφού 7:30 θα πρέπει να είμαι στην εργασία μου.

Από σήμερα κάποιος άλλος θα ανταποκρίνεται στο κλάμα του μωρού μου για 10 ολόκληρες ώρες. 

Από σήμερα το μωρό μου θα βιώσει τον αποχωρισμό γιατί κάποιος άλλος το επέλεξε. 

Από σήμερα θα πρέπει να κουβαλάω μαζί μου θήλαστρο, μπιμπερά, παγοκύστες και παγοθήκες επειδή ΘΕΛΩ να θηλάσω. 

Από σήμερα θα πρέπει να διεκδικήσω διάλειμμα τουλάχιστον 20 λεπτών 3 φορές τη μέρα, για να μπορώ να αντλήσω το γάλα του μωρού μου.

Από σήμερα θα πρέπει να βγάζω το γάλα που θα καταναλώσει το μωρό μου, πιθανόν σε κάποια τουαλέτα. Και αν εγώ είμαι τυχερή και στην εργασία μου υπάρχουν οι πρόνοιες για θηλάζουσες μανούλες, σας δηλώνω ότι σε άλλες εργασίες όχι απλά δεν υπάρχουν οι συνθήκες, αλλά οι γυναίκες που ζητούν διάλειμμα για άντληση του γάλακτος τους, αντιμετωπίζονται πολύ άσχημα, ενώ στην καλύτερη αναγκάζονται να αντλήσουν το γάλα τους σε κάποια τουαλέτα πουν πριν χρησιμοποιήθηκε από 10 άλλους ανθρώπους. 

Από σήμερα θα πρέπει να ζω με ένα διαρκές άγχος για το αν θα αντλήσω αρκετό γάλα για να καλύψω τις ανάγκες του μωρού μου.

Από σήμερα θα πρέπει να αποφασίσω να θα εισάγω στερεές τροφές στους 5 μήνες, και πριν από το προβλεπόμενο και της οδηγίες του ΠΟΓ, επειδή απλά θέλω να γλιτώσω ένα γεύμα και να συνεχίσω να θηλάζω.

Από σήμερα και κάθε σήμερα, χιλιάδες μωρά εκεί έξω αποχωρίζονται την μαμά τους για το 1/3 της ημέρας και δεν ξέρουν το γιατί..

 

Εν κατακλείδι.. από σήμερα με χωρίζεται από το μωρό μου..

Θυμώνω λοιπόν, γιατί η πολιτεία δεν αναγνωρίζει τις ανάγκες μιας νέας μαμάς και περισσότερο ενός βρέφους: Το να αφήσω το μωρό μου σε ξένα χέρια για τουλάχιστον 9-10 ώρες την ημέρα, από 3-4 μηνών πιστεύετε κύριοι των θεσμών ότι είναι το κατάλληλο διάστημα για το δίδυμο μαμά-μωρό; Όταν την ίδια ώρα σε χώρες όπως η Γερμανία, η Σουηδία, η Δανία, η Νορβηγία, η Τσεχία κτλ, η άδεια μητρότητας ξεπερνάει τις 52 εβδομάδες με ικανοποιητικές παροχές για την μητέρα και το βρέφος. Ακόμα και στο Ουζμπεκιστάν ή άδεια μητρότητας αγγίζει τις 166 εβδομάδες με αμοιβή για τις μητέρες το 100% του μισθού τους μέχρι την 18η εβδομάδα και το 20% μέχρι την 104η.

Δεν περιμένω απάντηση.. μάλλον δεν θα πάρω ποτέ! Αποδείξτε στην πράξη τον σεβασμό που έχετε στη μάνα.. Δώστε στη μάνα χρόνο να μεγαλώσει το μωρό της. Δεν έχουμε όλες μας την γιαγιά και τον παππού δίπλα μας για να προσέχουν τα παιδιά μας και ούτε θέλουμε κιόλας. Αυτό που θέλουμε είναι να μεγαλώσουμε με αξιοπρέπεια τα παιδιά μας τουλάχιστον για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Ζούμε για να πληρώνουμε σχολεία (που ούτε καν μπαίνετε στον κόπο να ελέγξετε) για να προσέχουν τα παιδιά μας από 4 μηνών. Για ποιο σεβασμό μιλάτε λοιπόν;

Τα σχόλια δικά σας.

Stay tuned..

Mrs Mommy

More stories facebook – instagram: krista_th

You may also like