5 σκέψεις που κάνει μια μαμά πάνω από τη σφουγγαρίστρα

by Tseriou 115

Σε αυτό το άρθρο δεν θα γράψω μακροσκελή προλόγους και επεξηγηματικά κείμενα για το τι θα ακολουθήσει. Θα σου πω μόνο το εξής..

Εσένα εκεί έξω, που μόλις έβαλες τα παιδιά για ύπνο, σκούπισες, μαγείρεψες, ετοίμασες τα πάντα για την επόμενη μέρα και βρήκες 5 λεπτά να ασχοληθείς με το κινητό σου μέχρι να στεγνώσει το σφουγγαρισμένο πάτωμα και να πας για ύπνο.. σε νιώθω, σε σκέφτομαι, σε αισθάνομαι και ξέρω ακριβώς τι σκέφτεσαι πάνω από αυτή την σφουγγαρίστρα.

1.Θέλω να κάνω μπάνιο και να κοιμηθώ

Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα προλάβεις να φτάσεις μέχρι την πόρτα του μπάνιου γιατί θα σε πάρει ο ύπνος στον καναπέ, πάνω από την σφουγγαρίστρα.

2.Αύριο πάλι χάλια θα γίνουν

Αναρωτιέσαι γιατί σφουγγαρίζεις για 2η ή και 3η φορά σήμερα, αφού αύριο πριν τις 7 το πρωί πάλι όλα χάλια θα γίνουν.. απομεινάρια από γάλα και ψίχουλα από τοστ θα βρεθούν στο πάτωμα πριν καν προλάβεις να γυρίσεις το κεφάλι σου, ενώ το πιθανότερο είναι ότι στις 7 και κάτι το πρωί, με το κλειδί στο χέρι και τα παιδιά έτοιμα για το σχολείο εσύ θα προσπαθείς να ρίξεις ακόμα ένα «τελευταίο» σφουγγάρισμα.

3.Τελικά να την αγοράσω αυτή την σφουγγαρίστρα ρομπότ;

Την έχεις ακούσει, την έχεις ονειρευτεί και την σκέφτεσαι κάθε μέρα. Ειδικά αυτή την ώρα. Μήπως ήρθε η ώρα να την κάνεις δώρο στον εαυτό σου;

4.Δεν αντέχω άλλο

Νιώθεις ότι έχεις καταντήσει δούλα του σπιτιού, ότι δεν έχεις βοήθεια από πουθενά και ότι όλη σε θεωρούν υστερική με την καθαριότητα. Στην πραγματικότητα το μόνο που θες είναι ένα υγιεινό και καθαρό περιβάλλον για την οικογένεια σου αλλά ποιος θα το ψάξει τόσο «βαθιά»; Ανάμεσα σε όλα λοιπόν νιώθεις ότι δεν αντέχεις άλλο μέχρι που ανασυγκροτείς τον εαυτό σου γιατί πρέπει να αντέξεις.. τουλάχιστον για να φτάσεις μέχρι το κρεβάτι!

5.Αύριο πάλι απ΄ την αρχή

Η τελευταία σκέψη που κάνεις είναι η πιο βασανιστική και η πιο γλυκιά συνάμα. Αύριο θα σηκωθείς πάλι χαράματα και η ρουτίνα θα ξεκινήσει από την αρχή μέχρι να σε βρουν τα μεσάνυχτα και πάλι παρέα με το τελευταίο ραντεβού της ημέρας σου. Τη σφουγγαρίστρα.

Αύριο όμως θα ξαναδείς το πρωινό χαμόγελο των παιδιών σου, θα ξαναπάρεις τα γλυκά φιλιά στο μάγουλο και τις γεμάτες ενθουσιασμό αγκαλιές την ώρα της αντάμωσης όταν τα πάρεις από το σχολείο. Θα δεις ξανά το τρυφερό μήνυμα στο κινητό από τον άντρα σου για το αν είσαι καλά στη δουλειά και θα φάτε ξανά όλοι μαζί γύρω από το τραπέζι γεμίζοντας το πάτωμα πάλι ψίχουλα και υπολείμματα σπιτικού μυρωδάτου φαγητού.

 

Αύριο, θα έχεις την ευκαιρία να ζήσεις ακόμα μια ευτυχισμένη μέρα.

Αύριο θα έχεις την δύναμη να τα κάνεις όλα από την αρχή.

Και ας ξαναπιάσει δουλειά η σφουγγαρίστρα σου..

Αύριο όμως.. τώρα το μόνο που θες είναι να ξαπλώσεις δίπλα από τον ήδη αποκοιμισμένο άντρα σου και απλά ελπίζεις να μην ξυπνήσουν καθόλου τα παιδιά.

 

Stay tuned..

Mrs Mommy

More stories facebookinstagram: @krista_th

 

You may also like