10+1 πράγματα που με εκνευρίζουν ως μαμά!

by Tseriou 115

 1. Όταν μου πιάνουν το μωρό χωρίς την έγκριση μου: Και φυσικά δεν μιλάω για παππούδες, γιαγιάδες και στενούς συγγενείς και φίλους, αλλά για όλους εκείνους τους άσχετους που μόλις δουν το μωρό σου νομίζουν ότι είναι κούκλα και το αλλάζουν από χέρι σε χέρι μέχρι να ξεκινήσει να ουρλιάζει. ΟΧΙ δεν θέλω να πιάνεις το μωρό μου και ούτε επιτρέπεται να το φιλάς στα ΧΕΡΙΑ και τα ΜΑΓΟΥΛΑ! Neeeext!
 2. Όταν με ρωτάνε επίπονα αν πεινάει: Ναι εκνευρίζομαι όταν με τον παραμικρό θόρυβο ή γκρίνια με ρωτάνε αν πεινάει το μωρό. Ότι τι; Ότι θα πεινάει το μωρό μου και αμέριμνη θα πίνω τον καφέ μου; Σας παρακαλώωω
 3. Όταν μου κάνουν παρατήρηση επειδή κρατάω το μωρό μου αγκαλιά: Το «θα το μάθεις στα χέρια» εναλλάσσετε με το «άσε το παιδί να κλάψει να μάθει» και το κεντρικό νευρικό σύστημα κοντεύει να εκραγεί. Το μωρό μου ήταν για 9 ολόκληρους μήνες ενωμένο με το δικό μου σώμα.. πραγματικά πιστεύεις ότι το να το αφήσω να κλαίει θα του κάνει καλό; Ας ανοίξουμε και κανένα βιβλίο ψυχολογίας.
 4. Όταν μου λένε ότι το γάλα μου δεν είναι καλό ή δεν χορταίνει το μωρό: Μια από τις πιο εκνευριστικές φράσεις που μπορεί να πει κάποιος σε μια μαμά που θηλάζει. Φυσικά και φτάνει το γάλα στο μωρό της και φυσικά και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΚΟ ΓΑΛΑ. Ας τους εξηγήσει κάποιος ότι η κάθε μαμά παράγει το κατάλληλοτερο γάλα για το μωρό της και ότι οι περιπτώσεις που «δεν φτάνει το γάλα» είναι συγκεκριμένες και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.
 5. Όταν κρίνουν τις μανούλες που δίνουν σκονόγαλα: Αντίθετα οι μητέρες που δίνουν ξένο γάλα στο μωρό τους για τον οποιοδήποτε λόγο, δεν χρειάζονται και κάποιον πάνω από το κεφάλι τους να τους δημιουργεί τύψεις και ενοχές ότι δεν είναι καλές μάνες. Αδιανόητο και απλά ασχολίαστο.
 6. Όταν πιστεύουν ότι τα κάνω όλα λάθος: Επειδή δεν ακολουθώ τον τρόπο σου ή τις συμβουλές σου δεν σημαίνει ότι είμαι κακιά μάνα και δεν μεγαλώνω σωστά το παιδί μου. Από τον τρόπο που βάζω το μωρό μου για ύπνο, μέχρι το πόσο συχνά το ταίζω! Μην ξεχνάτε ότι το κάθε μωρό έχει τις δικές του ανάγκες και η κάθε μανούλα ξέρει καλύτερα!
 7. Όταν συγκρίνουν το μωρό μου: Με το μωρό τους, με μωρά συγγενών και φίλων ή με το μωρό της αδελφής της γειτόνισσας. Τα μωρά δεν είναι αντικείμενο σύγκρισης για το ποιο τελικά είναι καλύτερο ή ποιο έξυπνο. Αυτής που το μωρό περπάτησε 10 μηνών ή αυτής που περπάτησε 14ων.
 8. Όταν δεν είναι τυπικοί στα ραντεβού τους: Αν είχαμε ραντεβού στις 6 και ήρθες στις 7:30 μην περιμένεις να είμαι ευτυχισμένη. Φυσικά και δεν θα πάθω τίποτα αλλά ο χρόνος με ένα βρέφος είναι πολύτιμος και αν αποκλίνω από το πρόγραμμα του μωρού, πιθανόν να μην κοιμηθώ το βράδυ.
 9. Όταν νομίζουν ότι κάνω διακοπές: Όχι δεν είμαι σπίτι ξάπλα όλη μέρα! Και βασικά από το μωρό δεν έχω ποτέ άδεια ή δεν σχολάω στις 5 το απόγευμα. Είναι μια δουλειά 24ώρες το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα.
 10. Όταν με λένε υπερβολική επειδή δεν αφήνω το μωρό μου: Πόσο εύκολο νομίζεις ότι είναι το να αποχωριστώ το μωρό μου; Εδώ φεύγω για 2 ώρες και το αφήνω με τον μπαμπά του και περνάνε 1002 από το μυαλό μου, πόσο μάλλον να το αφήσω με κάποιον άλλον για 1-2 ή και περισσότερες μέρες.
 11. Όταν η πολιτεία δεν αναγνωρίζει τις ανάγκες μιας νέας μαμάς και περισσότερο ενός βρέφους: Το να αφήσω το μωρό μου σε ξένα χέρια για τουλάχιστον 9-10 ώρες την ημέρα, από 3-4 μηνών πιστεύετε κύριοι των θεσμών ότι είναι το ποιο σωστό για ένα βρέφος; Όταν την ίδια ώρα σε χώρες όπως η Γερμανία, η Σουηδία, η Δανία, η Νορβηγία, η Τσεχία κτλ, η άδεια μητρότητας ξεπερνάει τις 52 εβδομάδες με ικανοποιητικές παροχές για την μητέρα και το βρέφος. Ακόμα και στο Ουζμπεκιστάν ή άδεια μητρότητας αγγίζει τις 166 εβδομάδες με αμοιβή για τις μητέρες το 100% του μισθού τους μέχρι την 18ηεβδομάδα και το 20% μέχρι την 104η. Τα σχόλια δικά σας.

 

Stay tuned,

LoTsa LoVe,

Mrs Mommy

You may also like