Η μοντεσσοριανή φιλοσοφία του Sonia’s Petit World είναι ότι έψαχνα για τα απογευματά μας

by Tseriou 115

Τι θα λέγατε αν τα παιδιά σας θα μπορούσαν να γίνουν για λίγο γιατροί, πυροσβέστες, μαγαζάτορες, μηχανικοί ή ακόμα και νοικοκύρηδες χωρίς να χρειάζεται εσείς να τα τρέχετε από πίσω παίζοντας το ασθενής, δέντρο που καίγεται ή ακόμα και πελάτης supermarket; Δεν γίνεται;;; Όχι.. Όχι.. Φυσικά και γίνεται, για αυτό δώστε προσοχή λίγο πιο κάτω.

Το Sonia’s Petit World βρίσκεται λίγο έξω από την Λευκωσία και συγκεκριμένα στο Δάλι. Ένα μοναδικό.. πραγματικά ΜΟΝΑΔΙΚΟ cafe και πριν διαβάσεις παρακάτω θα σου πω ότι ΟΧΙ .. δεν είναι πληρωμένη διαφήμιση.

 


Ο συγκεκριμένος χώρος έχει γίνει με απέραντη αγάπη προς τα παιδιά και διαθέτει μια φιλοσοφία που δεν συναντάς συχνά σε kids friendly cafe… Στον χώρο τα παιδιά μπορούν να παίξουν παιχνίδια ρόλων με μια μοντεσσοριανή προσέγγιση, να αφήσουν την φαντασία τους να ξεδιπλωθεί και να πειραματιστούν με τις διαφορετικές επιλογές και επιρροές που θα βρουν εκεί.
Ο Χρίστος μου επέλεξε το ιατρείο.. αλλά γιατρός χωρίς ασθενή γίνεται;; Ε δεν γίνεται.. για αυτό η Ανδρεάνα ανέλαβε τον ρόλο, με μεγάλη επιτυχία όπως βλέπετε.. δεν κουνήθηκε καθόλου.

 

 

Τώρα όσον αφορά τα βρέφη διαθέτουν και αυτά το δικό τους χώρο με παιχνίδια που μπορούν να απασχολήσουν ηλικίες από 0-2 ετών.

 

 

 

Αν μπορούσα να κρατήσω 3 highlights της βόλτας μας αυτά θα ήταν ότι:

  1. η διαρρύθμιση του χώρου μου επέτρεπε να έχω το παιδί συνέχεια στο οπτικό μου παιδίο
  2. απασχολήθηκε τόσο δημιουργικά και αθόρυβα που δεν με ενόχλησε καθόλου
  3. ευτυχώς υπάρχουν υγιεινές και νόστιμες επιλογές σνακ ακόμη και για παιδάκια που ακολουθούν αυστηρά υγιεινή διατροφή (μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε σπανακοφετόπιττα κούρου και μπάρα γκρανόλας).

Τέλος, εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε σεμινάρια για γονείς, μαθήματα yoga για παιδιά, προγεννητικά σεμινάρια για εγκύους και πολλά άλλα. Και μην σκέφτεστε την απόσταση!! Πιστέψτε με… αξίζει τον κόπο!

 

You may also like