Η εμπειρία και η τελική βαθμολογία μας για το Rope Park της Κακοπετριάς

by Tseriou 115

Φανταστική ιδέα, εντυπωσιασμός με την πρώτη ματιά αλλά τελικά όχι αυτό που περιμέναμε!
Αν και τα παιδιά το κατα διασκέδασαν (και ίσως στο τέλος της ημέρας αυτό να είναι που μετράει), εμείς οι γονείς εντοπίσαμε κάποια θεματάκια που μας ενόχλησαν ή και μας έκαναν άσχημη εντύπωση.

Ας πάμε τα πράγματα από την αρχή! Η φιλοσοφία του πάρκου έχει να κάνει με το πως τα παιδιά μπορούν να διαχειριστούν το σώμα τους προσπαθώντας να περάσουν διάφορα εμπόδια, ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζουν, σκέφτονται και εξασκούν τις δεξιότητες της ισορροπίας τους.  Χωρίζεται σε 3 επίπεδα και  διαδρομές για μικρά παιδιά από 2 εώς 7 ετών (διαδρομή ύψους 1 μέτρου), και παιδιά από 1.30 ύψος και πάνω που μπορούν να λάβουν μέρος στις υψηλότερες διαδρομές ύψους 3 και 7 μέτρων αντίστοιχα.  Ο χώρος είναι εντυπωσιακός και απολύτως ασφαλές ! Αυτό τους το πιστώνω και μπορώ να πω ότι αν δεν είχα υψοφοβία, θα ήθελα να κάνω και εγώ την εντυπωσιακή διαδρομή στα υψηλότερα επίπεδα.

Ωστόσο, αν και τα δικά μας παιδιά μπορούσαν να λάβουν μέρος μόνο στο επίπεδο του ενός μέτρου junior εντοπίσαμε κάποια θεματάκια που μας χάλασαν λίγο την άποψη που είχαμε με την πρώτη ματιά.

Στον χώρο είναι ξεκάθαρο ότι για την επίβλεψη των παιδιών οι γονείς είναι υπεύθυνοι, όμως ειδικά στα υψηλότερα επίπεδα τα παιδιά δυσκολεύονταν αρκετά με αποτέλεσμα να συνωστίζονται στις “βάσεις” ή να προσπαθούμε εμείς να τα καθοδηγήσουμε από κάτω, έτσι ώστε να καταφέρουν να ξεμπλεκτούν ή να προχωρήσουν τα εμπόδια. Οι δύο υπεύθυνοι που ουσιαστικά ρόλο είχαν να βοηθούν τα παιδιά στα υψηλότερα επίπεδα, δεν ήταν αρκετοί αφού η πίστα είναι αρκετά μεγάλη και μέχρι να φτάσουν στα παιδιά περνούσε αρκετή ώρα. Επιπλέον, δεν μιλούσαν ελληνικά με αποτέλεσμα τα παιδιά, που θεωρητικά θα ήθελαν να νιώθουν ασφάλεια όταν αιωρούνταν στον αέρα μέχρι να ξεμπλεκτούν ή να ξεπεράσουν το εμπόδιο, να μην μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Όσον αφορά τις τιμές, για το junior επίπεδο ήταν στα 7.5 ευρώ και το βρήκα πολύ λογική τιμή, αν και ένα από τα παιδάκια της παρέας τελικά δεν ήθελε καθόλου να μπει μέσα στην πίστα, όμως όπως μας ενημέρωσαν από το ταμείο, επιστροφή χρημάτων δεν γινόταν. Οκ.. εξαργυρώσαμε το ποσό με ποτά.  Ακόμη μια βόλτα με τις τετράτροχες μοτοσυκλέτες για παιδιά στοίχιζε 6.5 ευρώ για 5 ΛΕΠΤΑ! Εξωφρενικό.. αλλά οκ έτσι είναι η ελεύθερη αγορά.

Οι τιμές για τα άλλα επίπεδα είναι 15 και 25 ευρώ αντίστοιχα, με ανάλογο κόστος και για τον γονέα εάν θέλει να συνοδέψει τα παιδιά του. Εν ολίγοις μια οικογένεια 4 ατόμων, χρειάζεται περίπου 60-100 ευρώ μόνο για την είσοδο τους στο παιχνίδι.

Ακόμη και οι τιμές του περιπτέρου μου φάνηκαν υπερβολικές αφού ένα σακουλάκι πατατάκια στοίχιζε περίπου 1.50 και ο συσκευασμένος χυμός σε κουτάκι 1.20, ενώ ταυτόχρονα θα ήσουν τυχερός αν έβρισκες άτομο να σε εξυπηρετήσει εκεί!

Κλείνοντας, αν και το πάρκο με λίγη δουλίτσα μπορεί να γίνει ένα μικρό διαμαντάκι μέσα στην φύση, τα παιδιά μας το διασκέδασαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και αυτό είναι που μετράει!

 

You may also like