Γιατί δεν ήθελα να πάει ΠΟΤΕ ο Χρίστος ποδόσφαιρο και πως οι Little Kickers μου άλλαξαν την άποψη!

by Tseriou 115

Διαβάζοντας τον τίτλο είμαι σίγουρη ότι θα είπες «Μα καλά; Γιατί να μην θέλει το αγόρι της να πάει ποδόσφαιρο;».

Και θα σου πω ότι γενικά δεν γουστάρω τους γονείς που πάνε τα παιδιά τους ποδόσφαιρο, πωρώνονται περισσότερο από τα παιδιά, βρίζουν στις κερκίδες και γενικά χάνουν το νόημα του ευ αγωνίζεσθε, με αποτέλεσμα η προπόνηση και τα παιχνίδια από διασκέδαση και μάθηση γίνονται ένα άκρως τοξικό περιβάλλον, μη κατάλληλο για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Αυτό βέβαια είναι η δική μου άποψη, η οποία όμως άλλαξε εν μέρει από χθες.

Χθες λοιπόν, ο Χρίστος μου έκανε το πρώτο του μάθημα προπαίδειας ποδοσφαίρου στο πρόγραμμα «Little Kickers» και χωρίς πολλά λόγια θα σας πω απλά ότι εκείνος ΚΑΤΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ και εγώ ένιωσα μια ασφάλεια για το που βρίσκεται το παιδί μου άνευ προηγουμένου.

Το Little Kickers όπως είπα και πιο πάνω, είναι Βρετανικό πρόγραμμα προπαίδειας ποδοσφαίρου για αγοράκια και κοριτσάκια από 18 μηνών μέχρι 7 χρόνων. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και στόχο έχει να εντάξει τα παιδάκια στον αθλητισμό και να αγαπήσουν τον ποδόσφαιρο από μικρή ηλικία μέσω διαφόρων παιχνιδιών.

Τα παιδάκια έκαναν προπόνηση με περισσότερους από 1 προπονητή (χθες είχαμε 3 για 12 παιδάκια) και αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλα τους να έχουν την απαιτούμενη προσοχή. Το μάθημα-προπόνηση δεν περιορίζεται στο ποδόσφαιρο αφού γίνεται και στην αγγλική και στην ελληνική γλώσσα, καθώς επίσης τα παιδιά έρχονται σε επαφή με έννοιες και θεματικές της καθημερινότητας τους.  Για παράδειγμα τα ζώα. Θα μου πείτε τώρα πως μπορούν να κολλήσουν τα ζώα και οι ήχοι τους με το ποδόσφαιρο; Ε θα σας πω και εγώ ότι μια δοκιμή θα σας πείσει.

Αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση όμως ήταν η χαρά, η δοτικότητα, η ενέργεια και παιδικότητα των προπονητών. Τόσο πολύ το διασκέδαζαν, τόσο πολύ γίνονταν ένα με τα παιδιά που όλο αυτό μεταφέρεται και στους γονείς, οι οποίοι παρεμπιπτόντως έχουν το δικαίωμα να παρακολουθήσουν την προπόνηση μαζί με τα παιδιά τους, συμμετέχοντας ενεργά και βοηθώντας  τα να εκτελέσουν το πρόγραμμα.

Είναι κατάλληλο για αγόρια και κορίτσια και το πρόγραμμα έχει παραρτήματα σε Λευκωσία και Λεμεσό. Κέρδισε ένα μήνα δωρεάν συμμετοχή στο πρόγραμμα ΕΔΩ!

Δες παρακάτω την βαθμολόγηση μου για το πρόγραμμα και την εμπειρία μας.

Mrs Mommy

 

You may also like