Θα έπρεπε να ντρέπομαι που θηλάζω το μωρό μου;

by Tseriou 115

Ναι είμαι από εκείνες. Από εκείνες που αν πεινάσει το μωρό τους στην καφετέρια δεν θα τρέξω να κρυφτώ. Ούτε θα σου κάνω τη χάρη να πάω στην τουαλέτα. Στην τουαλέτα να πας να φας εσύ, όχι το μωρό μου. Είμαι από εκείνες λοιπόν τις ξετσίπωτες που διακριτικά θα κάνουν το φυσιολογικό που εσύ βλέπεις αφύσικο και πρόστυχο. Ενώ την ίδια στιγμή δίπλα μου κάθετε μια κοπελιά με το τσιγάρο στο χέρι, βαθύ ντεκολτέ, ζγαφτό παντελονάκι και γόβα στιλέτο. Εγώ φοράω τζιν και πουλόβερ. Και εσύ βρίσκεις εκείνη σέξι και εμένα πρόστυχη. Καλό ε; Θα σχολιάσεις με την παρέα σου « γιατί δεν πάει σπίτι της να θηλάσει; Δεν ντρέπεται τίποτα» Ε όχι ρε φίλε…δεν ντρέπομαι. Γιατί να κλειστώ στο σπίτι μου επειδή κάνω αυτό που με καλεί η φύση να κάνω; Γιατί να πρέπει να κλειστώ ΕΓΩ μέσα και όχι εσείς που καταντήσατε το φυσιολογικό αφύσικο;

Είμαι αυτή που της είπαν ότι δεν έχει γάλα, ότι δεν χορταίνει το μωρό, ότι το γάλα της είναι νερό, ότι το γάλα της φταίει που το μωρό έχει ΓΟΠ, ότι κουράζεται και να δώσω μπιμπερό, να πάω να κάνω αναλύσεις στο γάλα μου, να σταματήσω να θηλάζω γιατί ότι πήρε πήρε, να να να. Είμαι όμως και αυτή που το μωρό της είναι 4 μηνών και σχεδόν 6 κιλά και δεν τράφηκε ποτέ με κανένα υποκατάστατο και αυτό το κατάφερα μόνη μου ακούς; Ολομόναχη. Με κόπο και πείσμα.

Δεν θα σκεφτείς καν τι πέρασα για να καταφέρω να δώσω στο μωρό μου αυτό που του αξίζει. Το καλύτερο για το ξεκίνημα της ζωής του. Όπως δεν θα το σκεφτείς ποτέ και για τη δική σου μάνα αν θήλασες. Έτσι δεν είναι; Μπροστά στο κουτσομπολιό και το σχόλιο τι είναι μια σκέψη στη δική σου μάνα; Αυτή που πιθανόν πέρασε από πολέμους και χίλια άλλα δύο και ναι δεν είχε τίποτα για να σε ταΐσει, παρά μόνο το στήθος της.

Είμαι αυτή που πέρασε και περνάει βράδια αϋπνίας και πόνου, μαστίτιδας και πληγωμένων θηλών. Πάλευα ανάμεσα σε ψευδοθηλές, θήλαστρα να με πληγώνουν, καβγάδες ακόμα και με τον άντρα μου. Θυμάμαι μια μέρα που ήμουν σε απόγνωση από την αϋπνία μου είπε “Αν δεν αντέχεις κόψε το. Δική σου απόφαση ήταν”. Εκείνο το βράδυ κοιμήθηκα στον καναπέ και το αμέσως επόμενο πρωί ο ίδιος άντρας μου επιβεβαίωσε ότι αξίζει κάθε στάλα αγάπης που νιώθω μέσα μου. Δεν μου ξαναείπε κάτι. Από τότε είναι ο σύμμαχος μου, αυτός που στέκεται απέναντι σε όποιον πάει να σχολιάσει κακοπροαίρετα την προσπάθεια μου. Όλα αυτά βέβαια (για να μην τρομάξουν και οι νέες μανούλες) δεν διαρκούν περισσότερο από 6 εβδομάδες.

Είμαι αυτή που έδωσε αντισώματα, αντιμετώπισε κολικούς, κλάματα, γκρίνιες στις 3 τα ξημερώματα, ανήσυχους ύπνους, φαγούρα ούλων, ανασφάλειες με μοναδικό όπλο ΕΜΕΝΑ και το σώμα μου.

Είμαι εκείνη λοιπόν η ξεδιάντροπη μάνα που θυσιάζει καθημερινά το κορμί της για να μεγαλώσει το παιδί της. Η μάνα που από την πρώτη στιγμή που έβαλε το μωρό της στο στήθος της συνειδητοποίησε για τι είναι φτιαγμένο και πίστεψε με δεν είναι απλά ένα σεξουαλικό ερέθισμα αλλά πολλά περισσότερα που με το φτωχό σου μυαλό δεν θα καταλάβεις ποτέ. Εκείνη η μάνα που είναι τυχερή και έχει περίσσευμα γάλακτος και ταΐζει κ’ άλλο μωρό.

Είμαι η μάνα που αυτή τη στιγμή που σου γράφω θηλάζω και το μωρό μου αποκοιμιέται γλυκά και ήρεμα στην αγκαλιά μου.

Είμαι η μάνα, η μαμά, η μητέρα που για όσο κρατήσει όλο αυτό θα είμαι εθισμένη στο βλέμμα ευχαρίστησης του χορτασμένου από το γάλα μου γιου μου.

Δεν είμαι τέλεια μαμά και ούτε καλύτερη από αυτές που δεν θηλάζουν. Είμαι όμως τόσο πεισματάρα και δυνατή που για το μωρό μου θα κάνω τα πάντα. Είτε δέχεσαι να με βλέπεις να θηλάζω, είτε όχι.

 

Υ.Γ: Δεν είμαι εναντίον των μανάδων που δεν θηλάζουν. Αντιθέτως. Πιστεύω ότι κάθε μάνα κάνει το καλύτερο που μπορεί για το μωρό της. Έχω φίλη μου που έκανε τα πάντα για να θηλάσει και δεν μπόρεσε και είμαι εκείνη που της είπε “Σταμάτα”. Είμαι όμως κάθετα αντίθετη με όλους εκείνους που νομίζουν ότι ξέρουν τι είναι καλύτερο για το μωρό μου και εμένα. Για το αν θηλάζω ή όχι. Για το αν θηλάζω δημόσια ή όχι. Για το αν θα του δώσω βραστά λαχανικά ή πατατάκια ή για το αν θα του φορέσω χοντρό ή λεπτό με έξτρα γούνα φορμάκι.

Μήπως ήρθε η ώρα να κοιτάξει ο καθένας τη δουλειά, το παιδί και το σπίτι του;

Stay tuned,

Mrs Mommy

More stories facebook – instagram: krista_th

 

You may also like