Δεν θέλουν όλες οι γυναίκες να κάνουν παιδιά και μια σκιτσογράφος εξηγεί γιατί αυτό είναι ΟΚ

by Tseriou 115

Η Kate McDonough είναι μια illustrator από τις ΗΠΑ, η οποία αποφάσισε να μοιραστεί μέσα από ένα κόμικ τις σκέψεις της για την απόφασή της να μην κάνει παιδιά.

Η Kate McDonough ήξερε από μικρή ότι η μητρότητα δεν ανήκε στα σχέδιά της για το μέλλον. Ωστόσο, πάντα απορούσε με την επιφυλακτική στάση που κρατούν μερικοί απέναντι της, όταν παραδέχεται ότι δε θέλει να κάνει παιδιά. Προσπαθώντας λοιπόν να κάνει όσο το δυνατόν πιο κατανοητό το γεγονός ότι δεν έχουν γεννηθεί όλοι για να γίνουν γονείς και κάποιοι πολύ απλά δε θέλουν να γίνουν, η ίδια αποφάσισε να φτιάξει ένα κόμικ, μέσα από το οποίο εξηγεί «γιατί είναι ΟΚ να μη θες να κάνεις παιδιά».

Σε συνέντευξή της στο Bored Panda, ανέφερε ότι, πολλές φορές έχει προσέξει πως κάποιοι αισθάνονται άβολα όταν τους λέει ότι δε θέλει να κάνει παιδιά, ειδικά όταν εκείνοι που τη ρωτούν είναι γονείς οι ίδιοι.

Όσον αφορά στο κόμικ της είπε «Το κόμικ υπογραμμίζει ότι, το μόνο που χρειάζεται είναι να δέχεται κανείς την κάθε απόφαση! Μέχρι και σήμερα, το πιο συνηθισμένο ήταν να ρωτάς κάποιον “πότε θα κάνεις παιδιά;”. Ωστόσο, τελευταία ο κόσμος έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι, πράγματι, κάποιοι έχουν τους λόγους τους να μη θέλουν παιδιά».

Η ίδια πρόσθεσε «Είναι καλύτερο να μη ρωτάμε στο άσχετο, αν κάποιος θέλει παιδιά ή όχι. Αν κάποιος θέλει να μιλήσει για την απόφαση να κάνει ή να μην κάνει παιδιά, καλό είναι να φαινόμαστε υποστηρικτικοί και μόνο τότε να κάνουμε κάποιες ερωτήσεις».

Σχετικά με τα νέα ζευγάρια, η illustrator προτείνει να μην καθυστερούν πολύ τη συζήτηση περί παιδιών «Ακόμα και αν είστε ένα νέο ζευγάρι και δεν έχετε άμεσα στα σχέδιά σας ένα παιδί, μπορεί μακροπρόθεσμα να γίνει καίριο και δύσκολο ζήτημα για τη σχέση σας. Πολλά ζευγάρια αποφασίζουν να χωρίσουν αν κάποιος από τους δύο θέλει παιδιά και ο άλλος όχι, άλλα καταφέρνουν και κάνουν τη σχέση τους να λειτουργήσει. Κάθε σχέση είναι διαφορετική και η επικοινωνία είναι βασική. Κάθε απόφαση είναι σεβαστή».

Πηγή: bovary.gr

 

You may also like