Δεν είμαι η τέλεια μαμά

by Tseriou 115

Όλες μας θέλουμε να είμαστε οι καλύτερες μαμάδες που θα μπορούσαμε για τα παιδιά μας. Φυσικό και λογικό θα έλεγα. Κάτι σαν εσωτερική ανάγκη. Μέσα σε όλη αυτή την προσπάθεια μας όμως να είμαστε το καλύτερο δυνατό παράδειγμα για τα παιδιά μας, γινόμαστε ευάλωτες και προσπαθούμε να αποδείξουμε την αξία μας σε συζητήσεις και «μαμάδοπόλεμους» σε μαμαδίστικα online γκρουπ. Προσωπικά έχω βρεθεί να συζητάω με άλλες μαμάδες και να προσπαθεί η κάθε μια μας, να πείσει ότι το παιδί της είναι το καλύτερο, το πιο έξυπνο ή το πιο φρόνιμο χρησιμοποιώντας φράσεις «Εμάς το μωρό μας…», «Εμάς ποτέ δεν έκανε αυτό…» κτλ. Έχω πιάσει τον εαυτό μου ακόμη και να προσπαθώ να δικαιολογηθώ για κάποια “εκτός ορίων” συμπεριφορά του παιδιού μου, ετών 3.

Αν και ξέρω ότι όλο αυτό δεν γίνεται και δεν λειτουργεί, προσωπικά αγωνίζομαι και προσπαθώ για να είμαι η «τέλεια» μαμά. Θέλω να βλέπουν τα παιδιά μου και να τα παρομοιάζουν ως τα καλύτερα παιδιά του κόσμου. Είναι θέμα υπερηφάνειας (και προσπαθώ να το μειώσω αυτό), αλλά πάνω από όλα είναι θέμα ανασφάλειας. Δικής μου και μόνο ανασφάλειας. Και ας ξέρω ότι τα παιδιά μας δεν χρειάζονται εμάς για να είναι τέλεια, και ούτε χρειάζεται εμείς να αποδείξουμε ότι είμαστε τέλειες μέσα από αυτά. Από εμάς χρειάζονται μόνο αγάπη και σωστά παραδείγματα, το ξέρω αυτό.

Με αυτές τις σκέψεις λοιπόν, αποφάσισα να κάνω κάτι νέο σε αυτό εδώ το blog. Οι εξομολογήσεις μιας μαμάς, οι δικές μου εξομολογήσεις ή ακόμη και οι δικές σας, θα δημοσιεύονται εδώ, για να μας θυμίζουν ότι καμία από εμάς δεν είναι τέλεια. Όλες μας έχουμε τις σκοτεινές στιγμές μας και τις «απαγορευμένες» σκέψεις μας και αυτές είναι που θα μοιραζόμαστε εδώ.

Έχω καταλάβει ότι είναι πολύ εύκολο διαβάζοντας όλα αυτά τα μαμαδομπλογκ να αποθαρρυνόμαστε που δεν τα κάνουμε όλα τόσο σωστά, μιας και οι ζωές των bloggers μοιάζουν να τα έχουν όλα! Πολλές θα σας πουν (όπως και εγώ) ότι δεν ισχύει, και όντως, δεν τα έχουμε όλα.. στην πραγματικότητα μπορεί να έχουμε πολύ λιγότερα από όσα νομίζει κάποιος ότι έχουμε.. αλλά πραγματικά είναι πολύ πιο εύκολο να μοιραζόμαστε τις ευτυχισμένες και επιτυχημένες στιγμές της ζωής μας, παρά τις δύσκολες και σκοτεινές. Και ενώ είναι όντως πολύ χρήσιμο να διαβάζεται tips και συμβουλές και να μαθαίνεται τι είναι αυτό που λειτουργεί σε άλλες οικογένειες όπως και την δική μου, είναι επίσης χρήσιμο να ακούσετε και τι δεν λειτουργεί. Είμαι εδώ λοιπόν για να σας πω ότι δεν είστε μόνες και είμαι πραγματικά και εγώ μια μαμά που αγωνίζεται ανάμεσα στις υποχρεώσεις, την ρουτίνα, την καθημερινότητα αλλά και αυτό που αγαπά!

Ευχή μου είναι αυτή η ενότητα να σας ενθαρρύνει. Αν περνάτε μια από εκείνες τις δύσκολες μέρες της μητρότητας λοιπόν ελάτε εδώ, να μοιραστούμε τις σκέψεις μας και να θυμηθούμε μαζί ότι όλες μας έχουμε δύσκολες μέρες. Κάτι μαγικό όμως κάθε πρωί μας κάνει να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας και να ξεκινούμε πάλι από την αρχή. Δεν χρειάζεται λοιπόν να είσαι η τέλεια μαμά. Ούτε η τελειότητα να είναι ως στόχος μας.

Λοιπόν.. αυτές είναι οι σκέψεις μου πίσω από τις δικές μου «εξομολογήσεις». Ελάτε μαζί μου σε αυτό το ταξίδι στέλνοντας μου τις δικές σας εξομολογήσεις, τις δικές σας σκέψεις ή ιστορίες και μοιραστείτε τις με άλλες τόσες μαμάδες σαν εμάς εκεί έξω!

Και να θυμάστε.. Εδώ δεν κρίνουμε κανέναν! Και εδώ δεν υπάρχουν τέλειες μαμάδες, παρά μόνο πολλές γυναίκες που μαθαίνουν μαζί να μην ντρέπονται για τις ατέλειες τους!

Περιμένω τα δικά σας μηνύματα, τις δικές σας εξομολογήσεις..

Stay tuned..

Mrs Mommy

More stories facebook – instagram: krista_th

You may also like