Υπέροχες ιδέες για φωτογραφίες κατά την εγκυμοσύνη

by Tseriou 115

Μία από τις πιο ξεχωριστές περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας είναι αδιαμφισβήτητα αυτή της εγκυμοσύνης. Αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία με πολλά πρωτόγνωρα συναισθήματα και ποικίλες αλλαγές τόσο συναισθηματικές όσο και σωματικές. Έτσι λοιπόν το διάστημα αυτό που διαρκεί εννέα μόλις μήνες και περιέχει τις ομορφότερες αναμνήσεις αξίζει σίγουρα να αποτυπωθεί στις πιο γλυκές φωτογραφίες για να διατηρηθεί ανεξίτηλο στον χρόνο και στην καρδιά των γονιών.

Κάθε μέρα κρύβει μια νέα ανακάλυψη την οποία θέλετε να απαθανατίσετε αλλά δυσκολεύεστε να επιλέξετε τον καταλληλότερο τρόπο φωτογράφισης; Το παρόν άρθρο έχει στόχο να σας υποδείξει τις δημοφιλέστερες τάσεις στις φωτογραφίσεις εγκυμοσύνης και να σας βοηθήσει με τον γλυκό σας προβληματισμό.

Δεδομένου ότι η κάθε εγκυούλα έχει τον δικό της μοναδικό χαρακτήρα και βιώνει διαφορετικά την περίοδο της εγκυμοσύνης της, χωρίσαμε τα στυλ της φωτογράφισης σε τρεις κύριες κατηγορίες. Η φωτογράφιση μπορεί να αφορά την εγκυούλα μόνη της ή μαζί με τον σύντροφό της, διαβάζοντας παρακάτω θα επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο.

  1. Καλλιτεχνικές λήψεις

Το είδος αυτό απευθύνεται στις εγκυούλες που χαρακτηρίζονται από μία ρομαντική και γλυκιά διάθεση. Περιλαμβάνει ως επί τω πλείστων τα εξής:

  1. Ενδιαφέροντα, από φωτογραφικής άποψης, τοπία κυρίως σε εξωτερικούς χώρους, όπως λίμνες ή δάση και έχουν ως στόχο να τονίσουν την φυσική υπόσταση της εγκυμοσύνης.
  2. Παιχνίδι με τις σκιές, το οποίο προσδίδει μια πιο αφηρημένη τάση μέσω της σκιαγράφησης των μορφών που απεικονίζονται και έχουν μια πιο μινιμαλιστική διάθεση. Συνήθως απεικονίζονται σε μαυρόασπρες εικόνες προκειμένου να τονίσουν την αντίθεση που υπάρχει.
  3. Χρήση κατάλληλων ενδυμάτων και αξεσουάρ, όπως ονειρικά φορέματα που επιτρέπουν στην όμορφη κοιλίτσα να ξεπροβάλει γλυκά ή στεφανάκια στα μαλλιά που κάνουν την εγκυούλα να μοιάζει με νεράϊδα

2.Λήψεις με χιουμοριστική διάθεση

Προτείνονται στις εγκυούλες που το χιούμορ κατέχει σημαντική θέση στη ζωή τους και στον τρόπο τους να αντιμετωπίζουν τις διάφορες καταστάσεις και έτσι επιλέγουν ένα πιο διασκεδαστικό ύφος φωτογράφισης.

Περιλαμβάνει κυρίως:

  1. Ναζιάρικες και αστείες πόζες που αφήνουν την κοιλίτσα να ξεπροβάλει σαν μπαλίτσα, παρομοιάζοντάς την με καρπούζι ή με μεγάλη τσιχλόφουσκα
  2. Σκετσάκια με εκφραστικές γκριμάτσες έκπληξης ή τύπου “Challenge accepted” από το ζευγάρι
  3. Αστεία μηνύματα απεικονιζόμενα στη φωτογραφία ή πάνω στην κοιλίτσα

  1. Λήψεις επιλεγμένης εστίασης

Η φωτογράφιση αυτή αφορά την χρήση διάφορων αντικειμένων με φόντο πάντα την φουσκωμένη κοιλίτσα. Τον πρώτο ρόλο έχουν τα αντικείμενα, αλλά στην ουσία συμβάλουν στον τονισμό του κλειστού πλάνου όπου κυριαρχεί η κοιλίτσα.

Τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως:

  1. Τα χέρια που παρουσιάζουν ιδιαίτερο εικαστικό ενδιαφέρον και μπορεί να είναι της μανούλας που κρατάει τρυφερά την κοιλίτσα της ή του ζευγαριού σχηματίζοντας καρδιά
  2. Παιδικά παπουτσάκια που σηματοδοτούν την γλυκιά προσμονή της άφιξης του μωρού, τα οποία επιλέγονται σε χρώμα τέτοιο ώστε να υποδηλώνουν το φύλο του
  3. Κορδέλα που μετατρέπει την κοιλίτσα της εγκύου στο πιο όμορφο δώρο

Όποιο είδος φωτογράφισης κι αν επιλέξετε, φροντίστε να απολαύσετε τη διαδικασία και το σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα θα απεικονίζει πάντα τις πιο όμορφες αναμνήσεις σας μέχρι να σφίξετε το γλυκό πλασματάκι σας στην αγκαλιά σας.

Εμείς σας προτείνουμε ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ να επισκεφθείτε τον φωτογράφο Simon Georgiou για εξαιρετικές φωτογραφίες εγκυμοσύνης, νεογέννητου μωρού, οικογενειακές και ότι άλλο σας έρθει στο μυαλό!!!

You may also like