Στείλτε γράμμα στον Άγιο Βασίλη μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου

by Tseriou 115

 

Και φέτος τις γιορτές η Cyta, συνεργάζεται με τα Κυπριακά Ταχυδρομεία στην πλατφόρμα «post2santa». Η συγκεκριμένη πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, σε όλα τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους, να στείλουν ηλεκτρονικά το γράμμα τους στον Άη Βασίλη! Αυτός με τη σειρά του θα απαντήσει στο κάθε ένα παιδί, ονομαστικά, σε γράμμα που θα τους στείλει ταχυδρομικώς.

Για να πάρει και το δικό σου παιδί απάντηση από τον Άη Βασίλη, κάνε κλικ εδώ και συμπλήρωσε τα στοιχεία του. Eμείς, μαζί με τα Κυπριακά Ταχυδρομεία θα φροντίσουμε να πάρει ο Άη Βασίλης το γράμμα του και να του απαντήσει.

Για κάθε γράμμα στον Άη Βασίλη, η Cyta θα προσφέρει €1 για το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, μέχρι να συγκεντρωθούν €5.000. Η ενέργεια αυτή αποτελεί συνέχιση της σταθερής, διαχρονικής στήριξης του Οργανισμού στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα το οποίο στηρίζει από την έναρξή του, γιατί πιστεύει πως η επικοινωνία είναι δικαίωμα κάθε παιδιού που έρχεται στον κόσμο.

Λίγα λόγια για το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών:
Το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών προσφέρεται από το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής από το 2004 σε όλα τα νεογνά της χώρας μας.  Στόχος του Προγράμματος είναι η έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση της συγγενούς βαρηκοΐας, δηλαδή βαρηκοΐας που υπάρχει σε ένα νεογνό στη γέννηση του. Επειδή η απόκτηση ομιλίας στα νεογνά επηρεάζεται από την καλή λειτουργία του μηχανισμού ακοής, τυχόν ανωμαλία στο μηχανισμό αυτό προκαλεί προβλήματα επικοινωνίας και μάθησης, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ακαδημαϊκή τους επίδοση, η ψυχική τους υγεία και η κοινωνική τους ένταξη. Αυτές οι επιπτώσεις μπορούν να αντιστραφούν αν η διάγνωση, η παρέμβαση και η στήριξη γίνουν τους πρώτους μήνες ζωής. Με την έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση μεγιστοποιούνται οι δυνατότητες απόκτησης της ικανότητας επικοινωνίας και εξασφαλίζεται η ομαλή ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Κάθε χρόνο εξετάζονται περίπου 8.000 νεογνά. Η έγκαιρη διάγνωση είναι το καθοριστικό σημείο για την έγκαιρη παρέμβαση και στήριξη, ώστε τα νεογνά με βαρηκοΐα να αναπτύξουν το λόγο και δυνατότητες επικοινωνίας, όμοιες με τα νεογνά με φυσιολογική ακοή.

Περισσότερες πληροφορίες για το για το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών επισκεφτείτε το www.cpp.org.cy/el/page/anixneutiko-programma-akois-neognon.

 

You may also like