Ροδακινόπιτα

by krista.theofanopoulou@gmail.com

Υλικά

  • 1 γιαούρτι 200 γρ.
  • 1 βιτάμ 250 γρ.
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • ½ φλιτζάνι φυστίκια χαλεπιανά ή αμύγδαλο ασπρισμένο και ψιλοτριμμένο
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. σόδα
  • 1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
  • ½ κ. γλ. κανέλα
  • 2 βανίλιες
  • 5 αυγά (χώρια οι κρόκοι από τα ασπράδια, που θα χτυπηθούν σε ελαφριά μαρέγκα)
  • ξύσμα λεμονιού
  • 4 σφιχτά ροδάκινα κομμένα σε μισοφέγγαρα

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο (αν έχετε σπιτική καλύτερα ακόμα) ή ροδάκινο

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύετε το σιμιγδάλι, το αμύγδαλο ή φιστίκι, τις βανίλιες, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Διαλύετε σε ένα ποτήρι το κονιάκ ή το λικέρ με τη σόδα.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνετε σιγά-σιγά και τους κρόκους.

Μετά προσθέτετε το μείγμα του σιμιγδαλιού, το γιαούρτι και το διάλυμα με τη σόδα.

Στη συνέχεια βάζετε το ξύσμα και την μαρέγκα και ανακατεύετε ελαφρά.

Όλο αυτό το μείγμα το βάζετε σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με σιμιγδάλι πυρέξ. Σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ τοποθετείτε τα κομμένα ροδάκινα.

You may also like