Καθημερινή και εβδομαδιαία ρουτίνα περιποίησης για καθαρό και υγιές δέρμα για πάντα (Μέρος Β’)

by Tseriou 115

Συνέχεια προηγούμενου άρθρου… 

 Βήμα 5ο: 

Αφού έχουμε καθαρίσει και αποστειρώνει το δέρμα μας, είναι έτοιμο να δεχτεί την κρέμα. Μπορεί να λέγεται ενυδατική μεν (όλοι ανεξεραιρέτως οι τύποι δέρματος χρειάζονται ενυδάτωση ακόμα και τα πιο λιπαρά δέρματα), μπορεί ωστόσο να έχει ταυτόχρονα και άλλες ιδιότητες. 

Οι ενυδατικές κρέμες προσώπου έχουν διαφορετική σύσταση υδατοδιαλυτών στοιχείων, ανάλογη δηλαδή με τον τύπο δέρματος στον οποίο απευθύνονται, εξού και η ποικιλία σε υφές που συναντάμε στην αγορά. Άρα πρώτα πρέπει να προσδιορίσουμε τί τύπο επιδερμίδας έχουμε (κανονικό, ξηρό, λιπαρό, μεικτό) μετά να καλύψουμε τις ανάγκες της σε νερό, έτσι ώστε να εξισορροπήσουμε την υγρασία και την παραγωγή σμήγματος, και στη συνέχεια να την ενισχύσουμε με συστατικά τα οποία θα μας χαρίσουν το αποτέλεσμα που επιζητούμε. 

 Ισχύει το ίδιο και για την κρέμα νυχτός εννοείται, η οποία ουσιαστικά πρέπει να αποτελεί μία πιο ενισχυμένη σύνθεση της κρέμας ημέρας, για να εμπλουτίσει το δέρμα με θρεπτικά συστατικά τα οποία θα αναδομησουν της ζημιές που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναγενώντας νέα κύτταρα. 

 *Σε αυτό το σημείο χρησιμοποιούμε και το αντίστοιχο προϊόν για τα μάτια. 

*Κρέμα ματιού και κρέμα νυχτός συνιστούμε πάντα να αρχίζει η χρήση τους από την ηλικία των 25 ετών και μετά. 

 

Χείλη, φρύδια, βλεφαρίδες: 

Αν και ο χρόνος μιας μαμάς είναι πολύ περιορισμενος, θα πρέπει να ξέρεις αγαπημένη μου πως μέρος της καθημερινές ρουτίνας περιποίησης του προσώπου σου είναι και η περιποίηση των χειλιών, των φρυδιών και των φλεβαρίδων. Αφού λοιπόν έχεις ακολουθήσει όλα τα πιο πάνω βήματα, μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις ένα ενυδατικό προϊόν χειλιών στη μορφή που σε βολεύει (βαζάκι, στικ). 

Στη συνέχεια χτένισε τα φρύδια και τις βλεφαρίδες σου με το ειδικό πινέλο και εφάρμοσε ένα προϊόν ιδανικό για τη φροντίδα των τριχών στις συγκεκριμένες περιοχές, το οποίο θα τις ενυδατώσει, θα τις προστατέψει και θα τις επιμηκύνει! Αν σου φαίνονται ακαταλαβήστικα αυτά που λέω, τότε άρχισε να χρησιμοποιείς κάθε βράδυ το καστορέλαιο από το φαρμακείο, με εργαλείο ενα βουρτσάκι μιας μάσκαρα που σου έχει τελειώσει, αφού πρώτα το έχεις καθαρίσει καλά, και δεν περιέχει καθόλου ίχνη χρώματος και θα με θυμηθείς. 

 

Extra tip: 

Στην αγορά θα συναντήσεις άπειρες ενυδατικές κρέμες ημέρας και νύχτας που υπόσχονται λάμψη, φωτεινότητα, λεύκανση και αντιμετώπιση των πανάδων, καταπολέμηση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, αντιλιακα φίλτρα κ.ά. 

Όποια και να είναι η κρέμα που θα επιλέξεις να χρησιμοποιείς το πρωί, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αντικαθηστά την αντιλιακη σου, ούτε βέβαια και το αντίθετο. Είναι δύο ξεχωριστά προϊόντα, που απαιτούν σωστή έρευνα και αξιολόγηση πριν την αγορά τους. 

 Επίσης όσο μεγαλώνουμε η επιδερμίδα μας γίνεται όλο και πιο ξηρή, χάνοντας την λάμψη και την ζωντάνια της, με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Εξού και τα προϊόντα στην αγορά προωθούνται μεν ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας, αλλά και με βάση την ηλικία. Μην μείνεις κολλημένη για χρόνια στην ίδια κρέμα ημέρας και νύχτας, αλλά φρόντισε τα προϊόντα αυτά να συμβαδίζουν με την ηλικία και τις ανάγκες σου, καλύπτοντας τες. 

 

 SOS: 

Και όχι φίλη μου, η κρέμα ημέρας και νύχτας της μαμάς σου (και της κόρης σου) δεν κάνει για το δικό σου δέρμα, για τον απλούστστο λόγο του ότι εσύ θες να προλάβεις τις ρυτίδες, ενώ η μαμά σου να τις αντιμετωπίσει. Και η κόρη σου που βρίσκεται στην εφηβεία δεν γνωρίζει καν την έννοια αυτής της λέξης, καθώς το μέλημα της είναι η πρόληψη ή/και αντιμετώπιση της ακμής που βασανίζει αυτήν και τις φίλες της. 

 Να θυμάσαι πως καλύτερη ηλικία για να αρχίσεις να φροντίζεις το δέρμα σου έτσι ώστε να διαφυλάξεις την σφριγιλότητα και την ελαστικότητά του είναι γύρω στα 30, νοουμένου ότι το φροντίζεις σωστά από μέσα προς τα έξω από την ηλικία 18, και ακόμα νωρίτερα! 

 

Do it and enjoy it! ?♥️ 

 Stay tuned… 

Ακολουθεί το 3ο μέρος, που αφορά την εβδομαδιαία ρουτίνα περιποίησης! 

Ειρήνη Νικολάου 

Professional Makeup Artist 

You may also like