Πιλάφι με Σπανάκι και Μανιτάρια

by Tseriou 115

Του Στυλιανός Παπαελευθερίου Chef de Partie

Μερίδες: 2-3, Χρόνος Εκτέλεσης: 20 – 25 λεπτά, Κόστος Συνταγής: €4

Υλικά

  • ½Ματσάκι Σπανάκι
  • 10 Μέτρια Μανιτάρια κομμένα σε κύβους
  • 1 Ποτήρι Ρύζι
  • Χυμό από ένα Λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ζωμό Λαχανικών (Προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Αρχικά βάζουμε ένα τηγάνι να πάρει θερμοκρασία, και ρίχνουμε μέσα το σπανάκι, με λίγο αλάτινα μαραθεί. Μετά από δύο λεπτά προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα μαραίνουμε μαζί.

Στη συνεχεία ρίχνουμε το ρύζι και αναμιγνύουμε με τα λαχανικά να καβουρδιστεί . Προσθέτουμε και το λεμόνι, και δύο ποτήρια ζεστό νερό.

Αν θέλουμε ενισχύουμε με μισό κύβο ή μια κ.σζωμό λαχανικών. Προσαρμόζουμε σε αλάτι και πιπέρι.

Μόλις κοχλάσει το νερό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε στο μάτι μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το νερό.

*Μπορείτε να εμπλουτίσετε αυτή τη συνταγή αν μαζί με το σπανάκι στην αρχή σοτάρετε και λεπτές ροδέλες από φρέσκο κρεμμυδάκι.

Ακόμα μπορείτε να εμπλουτίσετε τη γεύση με λίγη αντίθεση προσθέτοντας στην αρχή λίγες σταφίδες.

 

You may also like