8 κακές συμβουλές για γονείς που δεν πρέπει να ακολουθήσετε

by Tseriou 115

Με τον ερχομό της Ανδρεάνας στη ζωή μας, ξεκίνησαν ξανά όλες αυτές οι απαράδεκτες, κακές και πολλές φορές ανέφικτες συμβουλές που σου δίνουν όλοι οι γύρω σου.

Αν μπορούσα να χρησιμοποιήσω μια έκφραση για όλους αυτούς, θα ήταν η εξής: «Όποιος είναι απ’ έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια ξέρει». Κοινώς, από την ασφάλεια του καναπέ σας.. παρακαλώ.. μην με συμβουλεύετε.

Επίσης αν οι γονείς είναι πολύ καλοί σε ένα πράγμα, αυτό είναι να συμβουλεύουν άλλους γονείς για το τι πρέπει να κάνουν. Αλλά πιστέψτε με.. τις περισσότερες φορές, οι συμβουλές οι οποίες μου δίνουν είναι πραγματικά αστείες.. μην πω και τραγικές.

Θες να διαβάσεις μερικές από αυτές;;;

1.«Αν δαγκώνει, δάγκωσε το»

Πιστέψτε με ξέρω ακριβώς τι σημαίνει να έχεις ένα νήπιο το οποίο περνά την φάση «ΔΑΓΚΩΝΩ». Επίσης ξέρω πολύ καλά το συναίσθημα του να σε απομονώνει η δασκάλα για να σου πει ότι το παιδί σου δάγκωσε έναν συμμαθητή του. ΝΤΡΟΠΗ, αυτό νιώθεις. Όσο και να σε καθησυχάζουν οι δασκάλες ότι αυτό είναι ένα φυσιολογικό στάδιο που περνάνε τα παιδιά στην ηλικία του, εκείνη την στιγμή νιώθεις ο χειρότερος γονιός στον κόσμο.

Συμβουλές όμως του τύπου «Δάγκωσέ το για να πονέσει και να καταλάβει» είναι απλά απαράδεκτες. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα δαγκώσω το παιδί μου για να του μάθω ότι το δάγκωμα πονάει, άρα μην το κάνεις. Είμαι σίγουρη ότι το «οφθαλμός αντί οφθαλμού» δεν ειπώθηκε για να ισχύσει στην σχέση γονέα-παιδιού.

2. «Κοιμήσου όταν κοιμάται το μωρό»

Μόλις τα μωρά μου κοιμηθούν, το μόνο που σκέφτομαι είναι «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ» και αν μείνει χρόνος θα γράψω και σε ετούτο εδώ το blog. Επίσης δεν κατάλαβα ποτέ πως αυτή η συμβουλή μπορεί να εφαρμοστεί από μαμάδες που έχουν 2 ή περισσότερα παιδιά.

3. «Ποτέ μην αφήνεις το παιδί να κλαίει»

Αλήθεια;;; Ποτέ;;; Τα παιδιά κλαίνε.. Πολύ, συνέχεια και πολλές φορές χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Κάνεις ότι μπορείς για να ηρεμήσεις το μωρό σου και αυτό πάλι κλαίει ή χτυπιέται.

Έλα λοιπόν μια μέρα στο σπίτι μου, που ο Χρίστος θα κλαίει χωρίς λόγο επειδή για παράδειγμα δεν τον αφήνουμε να ταΐσει δημητριακά το ψάρι ή επειδή δεν τον αφήνω να μπει στο στεγνωτήριο και ξαναμιλάμε..

4. «Μην το κρατάς συνέχεια αγκαλιά, θα μάθει. Θα το μετανιώσεις αργότερα»

Αυτή είναι η αντίθετη συμβουλή από την προηγούμενη και είναι επίσης το ίδιο χαζή. Τα μωρά είναι φτιαγμένα για να τα παίρνεις αγκαλιά και μάντεψε.. και στους γονείς αρέσει να αγκαλιάζουν τα παιδιά τους. Αρνούμαι λοιπόν να απολογηθώ επειδή δείχνω αγάπη στα παιδιά μου και ανταποκρίνομαι στις ανάγκες τους, για αυτό κρατήστε τις συμβουλές σας για τον εαυτό σας και εφαρμόστε τις στα δικά σας παιδιά.

5. «Ξεκουράσου και οι δουλειές θα γίνουν κάποια στιγμή»

Λοιπόν, ίσως να σταματήσετε να μου δίνεται τέτοιου είδους συμβουλές και δεν ξέρω.. να έρθετε για παράδειγμα να διπλώσετε τα ρούχα μου ή να καθαρίσετε τα μπάνια; Λέω εγώ τώρα. Κάποιος πρέπει να κάνει τις δουλειές του σπιτιού για να μην γεμίσουμε κατσαρίδες και άλλα συναφή ζωύφια και προς το παρών ο μόνος εθελοντής για αυτό.. είμαι ΕΓΩ!

6. «Αλκοόλ για ούλα»

Ότι να’ ναι.. Χαχαχα! Οκ αυτή είναι μια συμβουλή που ακούς από πολύ μεγάλης ηλικίας ανθρώπους αλλά δεν μπορούσα να μην την αναφέρω. Κατά τους προπαππούδες των παιδιών μου λοιπόν, ούζο ή ζηβανία είναι το φάρμακο για τα πονεμένα ούλα όταν ξεκινούν να βγάζουν δόντια. Θα προτιμήσω τα παγωμένα παιχνίδια για τα ούλα και θα φυλάξω το αλκοόλ για έμενα!

7. «Να επαινείς πάντα τα παιδιά σου»

Κοιτάξτε, υπάρχουν κάποια πράγματα που ο Χρίστος για παράδειγμα κάνει πολύ καλά και τον επαινώ για αυτά. Για παράδειγμα για το ότι είναι τακτικός και συγυρίζει τα παιχνίδια του και τα πράγματά του. Επίσης τον επαινώ όταν έχει μια καλή συμπεριφορά ή πάρει μια καλή πρωτοβουλία. Δεν είμαι διατεθειμένη όμως στο μέλλον να το που ότι είναι ο καλύτερος παίχτης ποδοσφαίρου στην ομάδα του (αν δεν είναι), ούτε ότι έκανε την τέλεια ζωγραφιά (αν δεν την έκανε). Αντιθέτως.. θα το επαινέσω για την προσπάθεια. Είναι φυσιολογικό να μην είναι τέλειος. Οι άνθρωποι είμαστε καλοί σε διαφορετικά πράγματα ο κάθε ένας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι οκ για το παιδί μου να μάθει ότι δεν μπορεί να είναι ο καλύτερος σε όλα.

8. «Όταν είσαι με τα παιδιά σου, άσε το κινητό μακριά»

Δουλεύω πολύ σκληρά με τον άντρα μου για να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τον χρόνο που περνάμε βλέποντας τηλεόραση ή παρακολουθώντας κάτι στο κινητό και για εμάς και για τα παιδιά μας. Αλλά πολλές φορές θα με δουν να δουλεύω στο laptop ή να στέλνω μηνύματα σε κάποιον ή ακόμα και απλά σερφάρω στο internet. Επίσης κατά την διάρκεια της ζωής τους με έχουν δει άπειρες φορές να βάζω πλυντήριο, να σφουγγαρίζω, να μαγειρεύω και γενικά να ασχολούμαι με το σπίτι. Αυτό συμβαίνει επειδή η μαμά τους έχει πράγματα να κάνει.. και μερικές φορές τα πράγματα αυτά περιλαμβάνουν και μια οθόνη. Όσο είναι ισορροπημένο και δεν επηρεάζει τα παιδιά μου, δεν θα ντραπώ για αυτό.

Αυτές ήταν κάποιες από τις χειρότερες συμβουλές για γονείς που έχω ακούσει μέχρι σήμερα. Εσείς;

Stay tuned..

Mrs Mommy

More stories facebook – instagram: krista_th

You may also like