6 στιγμές που πρέπει να αφήσεις τον μπαμπά να ζήσει μόνος του με το μωρό

by admin

Δεν λιώνεις από αγάπη κάθε φορά που βλέπεις τον άντρα σου να παίζει με το μωρό; Ξέρω το αίσθημα.. νιώθω το ίδιο κάθε φορά που τους βλέπω να περνάνε χρόνο μαζί. Ο άντρας μου είναι παιχνιδιάρης, προσεκτικός, υπερπροστατευτικός με το μωρό και δυστυχώς όχι πάντα τόσο υπομονετικός όσο θα έπρεπε να είναι.. Σε γενικές γραμμές όμως είναι στα πρότυπα του τέλειου μπαμπά (οκ δεν είμαι αμερόληπτη, είμαι νέα μαμά και ερωτευμένη καταλαβαίνεις). Πάμε παρακάτω..

Ως νέα μαμά λοιπόν, αισθάνομαι την ευθύνη να βοηθήσω τον άντρα μου να συνδεθεί με το γιό μας, αφού το μωρό περνάει τον περισσότερο χρόνο της ημέρας μαζί μου. Με δεδομένο αυτό, γνωρίζω καλά ότι ο μεταξύ τους χρόνος είναι πολύτιμος και σημαντικός για τη δημιουργία της σχέσης τους. Αν προσπαθείς και εσύ να κάνεις το ίδιο για τον άντρα και το μωρό σου, εδώ θα βρεις μερικούς τρόπους που χρησιμοποιώ εγώ στο σπίτι μας για να ενθαρρύνεις το δέσιμο μπαμπά-παιδιού.

1. ΑΣΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΝΑ ΤΑΐΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ

Δεδομένου του ότι θηλάζω αποκλειστικά τον γιο μου, δεν βρίσκεται συχνά ο χρόνος για να τον ταΐσει ο μπαμπάς (με αντλημένο γάλα), παρά μόνο σε κάποιες εξόδους όπου μπορεί να μεταφέρουμε μαζί μας γάλα σε μπιμπερό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο άντρας μου δεν μπορεί να συμμετέχει στο σημαντικό αυτό κομμάτι της ανάπτυξης του παιδιού. Σε λίγο καιρό ξεκινάμε στερεές τροφές και έχω σκοπό αυτή να είναι η στιγμή τους. Τα απογεύματα μετά τη δουλειά λοιπόν, μας περιμένει ένα μικρό οικογενειακό τελετουργικό που θα κάνουμε όλοι μαζί το φαγητό παιχνίδι.

2. ΑΣΕ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΜΩΡΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΓΑΛΙΤΣΕΣ

Οι βραδινές ώρες με ένα βρέφος αποδεικνύονται καθημερινά ότι είναι από τις ποιο χαοτικές στιγμές μέσα στην μέρα. Ανάμεσα σε πάνες, ρούχα, δείπνο για εμάς κτλ, πολλές φορές το μόνο που προλαβαίνουμε να πούμε μεταξύ μας είναι εκτός από «Γειά» οτιδήποτε άλλο πάντα σχετικά με το μωρό. Ένα πράγμα που έχω βρει χρήσιμο και για τους δυο τους αλλά και για εμένα είναι να αφήνω μπαμπά και μωρό να πάρουν τον χρόνο τους. Αυτό για 2 λόγους. 1ο για να περάσουν όπως είπα ποιοτικό χρόνο μαζί και 2ο για να καταλάβει ο μπαμπάς ότι αυτό που θα ζήσει για μισή ώρα με τον μικρό μας γαργαλίτσα, εγώ το περνάω 24 ώρες το 24ώρο. Για αυτό μερικές φορές θα τον κοιτάξω απλά και θα του πω «Μωρό μου πάω για μπάνιο». Αυτό απελευθερώνει τη μαμά (δηλαδή εμένα) και μου δίνει τη δυνατότητα να περάσω έστω 10 λεπτά μόνη μου με τον εαυτό μου, ενώ ενθαρρύνει τον σύζυγο να περνάει ικανοποιητικό χρόνο με το γιό του. Everyone wins!

3. ΚΑΝΕ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Δεν αγαπάτε την ώρα που κάνετε μπάνιο το μωρό σας; ΕΓΩ ΠΟΛΥ! Ο γιός μας λατρεύει να είναι στο ζεστό νερό και να γελάει με τις γκριμάτσες που του κάνει ο μπαμπάς του. Έχουμε διαπιστώσει ότι διασκεδάζουμε και οι τρεις περισσότερο όταν μοιραζόμαστε τη διαδικασία του μπάνιου (συν του ότι είναι ευκολότερη). Ο άντρας μου είναι υπεύθυνος για το πλύσιμο του μωρού και εγώ για το ντύσιμο μετά. Κάποιες από τις καλύτερες αναμνήσεις μας με το μωρό μέχρι στιγμής είναι όταν τον κάνει μπάνιο ο μπαμπάς του. Με μια ποιο ουσιαστική ματιά όμως, είναι πραγματικά μαγικό να βλέπω το μωρό να αφήνεται και να αναπτύσσει σχέση εμπιστοσύνης με τον μπαμπά στο μπάνακι του.

4. ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΡΟΥΤΙΝΑΣ

Η πρωινή ρουτίνα με το μωρό είναι διαφορετική σε κάθε σπίτι. Η δουλειά του δικού μας μπαμπά είναι να αλλάξει την πάνα του μωρού και να του αλλάξει τις πυτζάμες. Μετά παίζουν για λίγο και μου τον επιστρέφει στο κρεβάτι. Αυτές οι πρωινές στιγμές με το μωρό σημαίνουν πολλά για τον άντρα μου. Όταν τον ακούσεις να μιλάει για τα πρωινά καμώματα του γιόκα του αλλάζει ολόκληρο το πρόσωπο του. Φωτίζεται. Αυτό μπορεί να μην λειτουργεί ακριβώς έτσι στο δικό σου σπίτι και στο δικό σας πρόγραμμα, αλλά γίνε δημιουργική. Στοιχηματίζω ότι και ο δικός σας μπαμπάς μπορεί να συνδυάσει άψογα ρουτίνα και ποιοτικό χρόνο μαζί με το μωρό.

5. ΒΑΛΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ

Να ένας υπέροχος τρόπος να συνδεθεί το μωρό με τη φωνή του μπαμπά και να μάθει να νανουρίζεται από αυτή. Επίσης, άσε τον μπαμπά να διαλέξει το βιβλίο (είναι η πρώτη επαφή του παιδιού σου με τα ενδιαφέροντα και το γούστο του μπαμπά του). Την ίδια στιγμή, είναι ένας υπέροχος τρόπος για τον σύζυγο σου για να ξεφύγει από το άγχος της καθημερινότητας και να δει μέσα από τα μάτια του παιδιού του, το πώς ανταποκρίνεται εκείνο σε αυτόν.

6. ΑΣΕ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΜΩΡΟ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Σαν μαμά (και γυναίκα), τις περισσότερες φορές προσπαθώ να έχω τον έλεγχο για τα πάντα. Με νιώθεις; Όμως κάποιες από τις καλύτερες στιγμές για εμένα και τον άντρα μου είναι όταν απλά τον αφήνω να κάνει τα δικά του με το μωρό. Είτε αυτό σημαίνει ποιοτικός χρόνος μεταξύ τους είτε αυτό σημαίνει να προσπαθεί να τον κοιμίσει, ή και ακόμη να προσπαθεί να ηρεμήσει το μωρό σε στιγμές ανεξήγητου κλάματος.

Stay tuned,

LoTsa LoVe,

Mrs Mommy

You may also like