Μεταμορφώστε το Παιδικό Δωμάτιο Έξυπνα και Οικονομικά!

by admin

Δείτε έξυπνες, οικονομικές και όμορφες ιδέες για να μετατρέψετε το παιδικό δωμάτιο στο τέλειο μέρος για να μεγαλώσει το παιδί σας.
Το παιδικό δωμάτιο για τους γονείς θεωρείται ο πιο ζεστός χώρος του σπιτιού. Από την άλλη μεριά, για τα παιδιά, το δωμάτιό τους είναι το καταφύγιό τους… ο χώρος που παίζουν, διαβάζουν και κάνουν όνειρα για το μέλλον.

Χρώματα Οι χρωματικές αποχρώσεις που θα επιλέξετε για να βάψετε το δωμάτιο του παιδιού σας θα το βοηθήσουν να εκφραστεί καλύτερα προσφέροντας του χαρά, ξεγνοιασιά και ηρεμία. Έχοντας χρωματική ισορροπία στο δωμάτιο, τα παιδιά γίνονται πιο συνεργάσιμα, δεν έχουν επιθετικές τάσεις και αναπτύσσονται καλύτερα πνευματικά.

Χρώματα όπως είναι το πράσινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο και το μπλε είναι ιδανικά για ένα παιδικό δωμάτιο (και για αγόρια και για κορίτσια) γιατί είναι χρώματα της φύσης. Προκαλούν ζεστασιά και ηρεμία αρκεί να τα χρησιμοποιείτε με μέτρο και όχι όλα μαζί. Μην προτιμήσετε το σκούρο μπλε γιατί προκαλεί έντονα συναισθήματα. Αποφύγετε το κόκκινο μιας και είναι χρώμα της έντασης ενώ το ροζ έχει παρατηρηθεί πως είναι ένα χρώμα που τα παιδιά βαριούνται πολύ σύντομα. Αποφύγετε το πολύ λευκό γιατί προκαλεί κενά συναισθήματα και αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε συνδυάστε το με διάφορα άλλα χρώματα.


Κάντε σχήματα στους τοίχους με απαλά χρώματα που δεν θα κουράσουν το παιδί σας.

Μια πολύ όμορφη ιδέα είναι να διαλέξετε 3-4 χρώματα σε ανοιχτές αποχρώσεις για να μην γίνει πολύ φορτωμένο το δωμάτιο και να βάψετε τους τοίχους κάνοντας ασύμμετρα σχέδια σαν αυτά της φωτογραφίας. Το κάθε σχέδιο περνάει από τον ένα τοίχο και τελειώνει στον άλλον, δίνοντας κυκλική, συνεχόμενη ροή στο χρώμα.


Τα αυτοκόλλητα στους τοίχους σίγουρα θα αρέσουν πολύ στο παιδάκι σας. Ειδικά αν τα επιλέξει το ίδιο.

Ταπετσαρίες και υφάσματα Όπως σε όλους τους χώρους του σπιτιού έτσι και στο παιδικό δωμάτιο,  υφάσματα και ταπετσαρίες είναι μια οικονομική και γρήγορη λύση για να δώσετε νέα πνοή στο χώρο. Επιλέξτε κάτι ουδέτερο με σχέδια και χρώματα. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για τα σεντόνια. Προτιμήστε σεντόνια που ναι μεν είναι χαρούμενα και ταιριάζουν σε ένα παιδικό δωμάτιο αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά ενώ μεγαλώνουν.

Ένας μαυροπίνακας είναι τέλειος στον τοίχο καθώς πάνω σε αυτόν μπορούν τα παιδιά να ζωγραφίζουν και να δημιουργούν…
Kάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι να αλλάξετε το κεφαλάρι του κρεβατιού αν είναι υφασμάτινο αλλάζοντας το ύφασμά του ή αν είναι ξύλινο να βάψετε το ξύλο για να ανανεωθεί.

Washi Tape Από την Ιαπωνία έρχεται αυτός ο νέος, παιχνιδιάρικος τρόπος για να διακοσμήσετε το δωμάτιο του παιδιού σας. Χρησιμοποιήστε washi tape. Πρόκειται για μια αυτοκόλλητη διακοσμητική ταινία που κολλάει και ξεκολλάει πανεύκολο χωρίς να χαλάει την επιφάνεια των επίπλων. Διακοσμήστε με αυτήν τα τετράδιά τους, αφήστε τα να κάνουν μόνα τους σχέδια στον τοίχο χωρίς να σκέφτεστε ότι μπορεί να κάνουν ζημιά ή φτιάξτε στο πάτωμα μια μεγάλη επιφάνεια για παιχνίδι.

Αυτή είναι μια πολύ ωραία ιδέα για ένα μικρό παιδικό δωμάτιο για δύο παιδιά.

Προτιμάτε έπιπλα που έχουν και άλλες χρήσεις Τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και οι ανάγκες σε κάθε ηλικία είναι πολύ διαφορετικές. Βρείτε τρόπους να αλλάξετε χρήση στα έπιπλα ανάλογα με την ηλικία. Μετατρέψτε την παλιά κούνια σε γραφείο, μετατρέψτε την αλλαξιέρα σε ντουλάπι και γενικότερα βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και δημιουργήστε.

Μια υφασμάτινη σκηνή είναι οικονομική και θα ενθουσιάσει το παιδί σας.

Playroom Πέρα από το χώρο όπου το παιδί σας κοιμάται και το χώρο που διαβάζει, πρέπει να υπάρχει και ένας χώρος όπου το παιδί θα παίζει. Αυτός ο χώρος δεν πρέπει να είναι το σαλόνι αλλά μια γωνιά μέσα στο δωμάτιο ειδικά διακορφωμένη για παιχνίδι. Οι υφασμάτινες σκηνές είναι μια πολύ οικονομική και ωραία ιδέα που ξετρελαίνει τα παιδιά. Βάλτε εκεί τα κουτιά με τα παιχνίδια τους και οριοθετήστε έτσι το χώρο στον οποίο θα παίζουν. Βάλτε ένα φωτάκι, άνετες μαξιλάρες, και καλέστε τους φίλους τους για παιχνίδι.

Πηγή: spirossoulis

 

You may also like