Ψάρι με εύκολη σως

by Tseriou 115

Του Στυλιανός Παπαελευθερίου Chef de Partie

Μερίδες: 2

Χρόνος παρασκευής: 25 λεπτά

Κόστος Συνταγής: €9,00

Υλικά

  • 2 φιλέτα ψαριού σε θερμοκρασία δωματίου
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 (200ml) ποτήρι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πιπέρι, Θυμάρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγανάκι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο να ζεσταθεί, και προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού από τη μεριά της πέτσας εάν έχουν. Μετά από περίπου 5 – 7 λεπτά, μόλις η περίμετρος του φιλέτου αλλάξει χρώμα το γυρνάμε να ψηθεί και από την άλλη μεριά για άλλα 5 λεπτά.

Ένα λεπτό αφού γυρίσουμε το ψάρι, προσθέτουμε το κρασί και το χυμό από τα λεμόνια. Ακολούθως προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.

Μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά θα έχει ψηθεί το ψάρι και το κρασί με το χυμό λεμονιού θα έχουν μετατραπεί σε μία απλή αλλά υπέροχη σως.

Σερβίρουμε με ρύζι, μακαρόνια με σπιτικό πέστο ή πατάτες φούρνου: Μία πατάτα ανά πιάτο κομμένη σε κύβους – ψημένη για μισή ώρα με ελαιόλαδο και αλάτι για 25 λεπτά στους 210. Με ένα κουτάλι περιχύνουμε τη σως πάνω από το φιλέτο μας.

*Αν τα φιλέτα μας είναι κατεψυγμένα τότε μπορούμε, για μεγαλύτερη ευκολία να τα ξεπαγώσουμε και να τα ψήσουμε στο φούρνο μαζί με τις πατάτες και λίγο ελαιόλαδο. Απλώς θα πρέπει να βάλουμε πρώτες τις πατάτες και στα τελευταία 15 λεπτά θα προσθέσουμε το ψάρι.Θα χρειαστεί όμως να παρασκευάσουμε ξεχωριστά τη σως σε ένα μικρό τηγανάκι.

 

Πηγή: www.galastyle.com.cy

You may also like