Χριστουγεννιάτικη λευκή πλαστελίνη σαν χιόνι

by Tseriou 115

Φτιάξε χριστουγεννιάτικη λευκή πλαστελίνη σαν χιόνι!

Χριστουγεννιάτικη λευκή πλαστελίνη σαν χιόνι

Τι θα χρειαστείς: 


1 κούπα κορνφλάουρ

¼ κούπα αλάτι

1 κούπα βραστό νερό

1 κουταλιά της σούπας λάδι

1 βανίλια (για γλυκιά μυρωδιά)

1 κουταλιά της σούπας κρεμόριο (Cream of Tartar). *Αν δε βρεις κρεμόριο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξυνό, απλά δεν έχει ευχάριστη μυρωδιά. * Θα το βρεις στα μπαχαρικά στο σούπερ μάρκετ. Όλες οι μάρκες έχουν, είναι άσπρη σκόνη που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική ως σταθεροποιητικός παράγοντας. Είναι και αρκετά φθηνό. Δεν είναι απολύτως απαραίτητο αλλά βοηθάει πραγματικά πολύ στο να γίνει ελαστική η πλαστελίνη μας.


Εκτέλεση:

Πρόσθεσε το κορνφλάουρ, το αλάτι, τη βανίλια και το κρεμόριο σε ένα μπολ

Πρόσθεσε το λάδι μέσα στο βραστό νερό, ανακάτεψε τα καλά και πρόσθεσε τα στα υπόλοιπα υλικά.

Θα πρέπει να βιαστείς σε αυτή τη φάση γιατί το νερό πρέπει να μπει στα στεγνά υλικά καυτό. Κράτα τα παιδιά μακριά από αυτή τη διαδικασία.

Ανακάτεψε τα καλά με κουτάλι (για να μην καείς) μέχρι να ενωθούν και να μοιάζει με ζύμη.

Μόλις ανακατευτούν καλά και κρυώσει λίγο άρχισε να ζυμώνεις με τα χέρια. Μετά βάλε τη ζύμη στο πάγκο.

Όσο περισσότερο ζυμώνεται το μείγμα τόσο πιο απαλό και γυαλιστερό γίνεται και αυτό είναι που θέλουμε. Ζύμωσε και ξαναζύμωσε, γύμνασε τα χέρια σου μέχρι να έχει πλέον μορφή πλαστελίνης και όχι ζύμης. Αν η ζύμη σου φανεί κολλώδης πρόσθεσε λίγο ακόμα κορνφλάουρ μέχρι να έχει μια απαλή υφή.

Τέλος πρόσθεστε γκλίτερ για να το κάνετε σαν μικρές νιφάδες χιονιού. Το ολόλευκο χρώμα της σε συνδυασμό με τα γυαλιστερά extras, του δίνει πραγματικά χριστουγεννιάτικη διάθεση!

Έτοιμο! Ώρα να παίξετε! Να την αποθηκεύσεις σε βαζάκια ή αεροστεγές δοχεία και τάπερ για να μην παίρνει αέρα και θα κρατήσει για πραγματικά πολύ καιρό! Συγκεκριμένα, με τον σωστό τρόπο συντήρησης που περιγράφω, δε θα χαλάσει ποτέ!

Φτιάξε χριστουγεννιάτικη λευκή πλαστελίνη σαν χιόνι λοιπόν και απολαύστε μαζί με τα μικρά χριστουγεννιάτικα πλαστελινοπαιχνίδια!

 

Πηγή: e-mama.gr

You may also like