Μπιφτέκια κοτόπουλου με κινόα και γέμιση χαλούμι

by admin

ΥΛΙΚΑ: 

  • 500γρ κιμά κοτόπουλου 
  • 200γρ ψιλοκομμένα μανιταράκια 
  • 1 μεγάλο τριμμένο καρότο 
  • 1 μεγάλο τριμμένο κολοκυθάκι 
  • 1 μέτριο τριμμένο κρεμμύδι 
  • 1 φλυτζάνι κινόα βρασμένη 
  • 2 μέτριες ντομάτες (πολτοποιημένες) 
  • 2 αυγά 
  • 2 κ.σ λάδι 
  • Φρυγανιά 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 
  • Ρίγανη 
  • Θυμάρι 

 Για τη γέμιση: 

  • 10-12 κυβάκια χαλούμι 

  

Εκτέλεση: 

ΒΗΜΑ 1: Προσθέτουμε τα μανιταράκια, το καρότο, το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι, την κινόα και τις ντομάτες στον κιμά. Ζυμώνουμε μέχρι τα υλικά μας να πάνε παντού. 

ΒΗΜΑ 2: Προσθέτουμε στο μείγμα τα 2 αυγά και αν θέλουμε 2 κ.σ λάδι 

ΒΗΜΑ 3: Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε το μείγμα προσθέτοντας φρυγανιά όσο παίρνει ώστε το μείγμα να είναι αρκετά σφικτό για να μπορούμε να το πλάσουμε. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ: Θέλουμε να παραμένει ζουμερό. 

ΒΗΜΑ 4: Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και το θυμάρι μας και ανακατεύουμε ακόμα μια φορά. 

ΒΗΜΑ 5: Σκεπάζουμε την λεκάνη μας με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. 

ΒΗΜΑ 6: Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας σε στρογγυλό σχήμα κάνωντας μια λακούβα στη μέση. Προσθέτουμε το χαλούμι και κλείνουμε. 

ΒΗΜΑ 7: Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά. 

  

Καλή Όρεξη!!! 

 

You may also like