ΥΛΙΚΑ:
- 500γρ κιμά κοτόπουλου
- 200γρ ψιλοκομμένα μανιταράκια
- 1 μεγάλο τριμμένο καρότο
- 1 μεγάλο τριμμένο κολοκυθάκι
- 1 μέτριο τριμμένο κρεμμύδι
- 1 φλυτζάνι κινόα βρασμένη
- 2 μέτριες ντομάτες (πολτοποιημένες)
- 2 αυγά
- 2 κ.σ λάδι
- Φρυγανιά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Θυμάρι
Για τη γέμιση:
- 10-12 κυβάκια χαλούμι
Εκτέλεση:
ΒΗΜΑ 1: Προσθέτουμε τα μανιταράκια, το καρότο, το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι, την κινόα και τις ντομάτες στον κιμά. Ζυμώνουμε μέχρι τα υλικά μας να πάνε παντού.
ΒΗΜΑ 2: Προσθέτουμε στο μείγμα τα 2 αυγά και αν θέλουμε 2 κ.σ λάδι
ΒΗΜΑ 3: Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε το μείγμα προσθέτοντας φρυγανιά όσο παίρνει ώστε το μείγμα να είναι αρκετά σφικτό για να μπορούμε να το πλάσουμε. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ: Θέλουμε να παραμένει ζουμερό.
ΒΗΜΑ 4: Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και το θυμάρι μας και ανακατεύουμε ακόμα μια φορά.
ΒΗΜΑ 5: Σκεπάζουμε την λεκάνη μας με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
ΒΗΜΑ 6: Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας σε στρογγυλό σχήμα κάνωντας μια λακούβα στη μέση. Προσθέτουμε το χαλούμι και κλείνουμε.
ΒΗΜΑ 7: Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.
Καλή Όρεξη!!!