Ελαφριά καρμπονάρα με γιαούρτι

by Tseriou 115

Υλικά:
  • 400γρ μακαρόνια spaggeti no.6
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 1 μέτρια κίτρινη πιπεριά
  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά
  • 6 φέτες γαλοπούλα άπαχη
  • 1 κομμάτι παριζάκι πάχους 5-6 εκατοστών κομμένο σε κυβάκια
  • 200γρ μανιταράκια
  • 2 αυγά
  • 3/4 του φλυντζανιού γιαούρτι
  • μισή κούπα τριμμένη παρμεζάνα ή ρικότα
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

ΒΗΜΑ 1: Κόβουμε όλα μας τα υλικά σε κυβάκια
ΒΗΜΑ 2: Ακολουθώντας τιςοδηγίες του πακέτου, βράζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο από τον απαιτούμενο χρόνο που γράφει στο πακέτο.
ΒΗΜΑ 3: Ταυτόχρονα, σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, τσιγαρίζουμε σε 3 κ.σ νερό (ή ελαιόλαδο) τις πιπεριές, τη γαλοπούλα, το παριζάκι και τα μανιταράκια.
ΒΗΜΑ 4: Σε ένα βαθύ σκεύος χτυπάμε τα αυγά και το γιαούρτι μέχρι να γίνουν μια παχύρευστη κρέμα.
ΒΗΜΑ 5: Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
ΒΗΜΑ 6: Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια μας, τα στραγγίζουμε και κρατάμε ένα ποτήρι από το ζωμό τους.
ΒΗΜΑ 7: Προσθέτουμε το ζωμό στο μείγμα με το γιαούρτι.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να μην κόψει το αυγό, ο ζωμός πρέπει να προστεθεί πολύ αργά και σε δόσεις, και εσείς να συνεχίσετε να χτυπάτε το μείγμα με ένα σύρμα πολύ καλά.
ΒΗΜΑ 8: Ρίχνουμε το μείγμα με το γιαούρτι στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά μας, ανακατεύουμε να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα μακαρόνια.
ΒΗΜΑ 9: Σερβίρουμε σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος με τριμμένο τυρί ή παρμεζάνα.
* Για έξτρα τυρένια απόλαυση μπορείτε να προσθέσετε τυρί πάνω από τη μακαρονάδα σας και να ψήσετε για 10-12 λεπτά στο φούρνο.

**Για το μωρό κράτησα λίγα μακαρόνια και σάλτσα χωρίς τα αλαντικά.

You may also like