ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που σώζουν την 3χρονη Ελίφ από τα ερείπια

by Tseriou 115

Η τρίχρονη Ελίφ κατάφερε να επιβιώσει από το σεισμό και τώρα βρίσκεται στο νοσοκομείο Η μικρούλα έμεινε κάτω από τα ερείπια 65 ολόκληρες ώρες, δηλαδή 3 ημέρες, μετά τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής.

Ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε την απομάκρυνσή της με φορείο, μέσα από τα συντρίμμια.

Και δε θα μπορούσαμε να μην προσέξουμε το μικροσκοπικό χεράκι της να κρατάει σφιχτά το χέρι ενός από τους διασώστες της.

 

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου και έδωσε μια αχτίδα ελπίδας.

Εικόνες από τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν το κοριτσάκι να το βγάζουν από τα ερείπια οι διασώστες και να το μεταφέρουν με φορείο σε ασθενοφόρο, 65 ώρες μετά τον σεισμό.

 

Η στιγμή που σώζουν την 3χρονη Ελίφ. Δείτε το βίντεο.

 

Οι δύο αδελφές της Ελίφ και ο ένας της αδελφός είχαν σωθεί μαζί με τη μητέρα τους το Σάββατο, όμως αργότερα ένα από τα παιδιά υπέκυψε στα τραύματά του.

Η τρίχρονη Ελίφ κατάφερε να επιβιώσει από το σεισμό και τώρα βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Στο βίντεο η μικρούλα χαιρετάει με το χεράκι της στην κάμερα

 

«Χίλια ευχαριστώ, σε εσένα, Θεέ μου. Βγάλαμε τη μικρή μας Ελίφ από τα ερείπια». Αυτό έγραψε ο Μεχμέτ Γκουλούογλου, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Τουρκίας (AFAD), στο Twitter.

Η μικρή Ελίφ αναρρώνει πλέον στο νοσοκομείο, με εμφανή τα σημάδια από τη δοκιμασία που πέρασε. Αν και ο δρόμος είναι μακρύς για να αφήσει πίσω της το ψυχολογικό τραύμα.

Η μητέρα της μικρής και τα 10χρονα δίδυμα αδέλφια της, καθώς και ο 7χρονος αδελφός της, είχαν ανασυρθεί από τα συντρίμμια νωρίτερα. Για το 7χρονο αγόρι τα πράγματα ήταν ήδη πολύ δύσκολα, και λίγο αργότερα δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενη. Να σας ευλογεί ο Θεός, οι προσευχές μου εισακούσθηκαν και επανενώθηκα με την Ελίφ». Αυτό δήλωσε η γιαγιά του κοριτσιού, όπως μετέδωσε το κρατικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Λίγες ώρες πριν τη διάσωση του 3χρονου κοριτσιού, ένα άλλο κορίτσι, η 14χρονη Ιντίλ Σιρίν ανασύρθηκε από τα ερείπια άλλης πολυκατοικίας, σύμφωνα με την AFAD.

 

Τους 100 έφτασαν οι νεκροί στη Σμύρνη

Τους εκατό έφτασαν, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του πρακτορείου Ανατολή, οι νεκροί στη Σμύρνη, από τον μεγάλο σεισμό που συγκλόνισε τη Σάμο και τα τουρκικά παράλια την Παρασκευή.

Ο απολογισμός αυτός στηρίζεται στα τελευταία στοιχεία της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών. Οι τραυματίες έφτασαν τους 994. Η Υπηρεσία έχει καταγράψει 1.464 μετασεισμούς, εκ των οποίων οι 44 μεγέθους 4 Ρίχτερ.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν σε που υπέστησαν μεγάλες ζημιές στην πόλη λόγω του σεισμού. 

πηγή

 

You may also like