Νέοι, παιδιά και τυχερά παιχνίδια: Δωρεάν σεμινάρια για γονείς στην 3η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού

by Tseriou 115

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού από τις 5 μέχρι τις 11 Οκτωβρίου 2020. Η διοργάνωση στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και στην εμπλοκή και κινητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας σε θέματα προώθησης του Ασφαλούς Παιχνιδιού και προστασίας του κοινού από οποιεσδήποτε επιβλαβείς συνέπειες της ενασχόλησης με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια.

Η εβδομάδα 5-11 Οκτωβρίου 2020 σχεδιάστηκε έτσι ώστε να ενημερωθεί το κοινό για το τί σημαίνει ασφαλές παιχνίδι, τα μέτρα αυτοπροστασίας που μπορεί να θέσει ένας παίκτης, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης της διαταραχής τυχερών παιχνιδιών, με απώτερο σκοπό να παραμείνει το τυχερό παιχνίδι διασκέδαση για τα άτομα που αποφασίζουν να ασχοληθούν με αυτό. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θα πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες από τους εμπλεκόμενους φορείς σε όλες τις επαρχίες της Δημοκρατίας, όπως π.χ. παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια κ.ά. Επιπρόσθετα, το κοινό μπορεί να λάβει περισσότερη πληροφόρηση για το Ασφαλές Παιχνίδι στην ιστοσελίδα www.safergambling.gov.cy

Απώτερος στόχος είναι η καθιέρωση της εβδομάδας ενημέρωσης ως μια πλατφόρμα ενημέρωσης και εποικοδομητικού διαλόγου για το Ασφαλές Παιχνίδι, καθώς και μια συνέργεια μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών εμπλέκοντας ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας: εργαζόμενους στο κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, παίκτες, οικογένεια και φίλοι, κοινωνία.

Το σλόγκαν της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού είναι «Ενημερώσου για να παραμείνει το παιχνίδι διασκέδαση/Let’s keep it a game». Η ασφαλής συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια υπονοεί ότι το άτομο που θα αποφασίσει να συμμετέχει στα τυχερά παιχνίδια, θα το πράξει χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του ή τους γύρω του.

Φέτος, ακολουθώντας τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές και τις εισηγήσεις της επιστημονικής κοινότητας,

Η εστίαση στο ασφαλές παιχνίδι προάγει μια νέα αντίληψη όσο αφορά την ευθύνη της πολιτείας και των παρόχων τυχερών παιχνιδιών. Το «Υπεύθυνο Παιχνίδι» ως φράση, υποδηλώνει ότι ο παίκτης είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνος για την προστασία του εαυτού του. Η επικρατούσα αυτή αντίληψη αν και μερικώς ορθή, πρέπει να τύχει αναθεώρησης και διεύρυνσης. Με την φράση «Ασφαλές Παιχνίδι» τονίζεται ότι πέραν της ατομικής ευθύνης, υπάρχει σαφής ευθύνη τόσο στην πολιτεία και τα όργανα της όσο και στους παρόχους τυχερών παιχνιδιών και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στον κλάδο.

 

Σεμινάρια για γονείς

Ημερομηνία: 6/10     /      Ώρα:18:00 – 19:30     /    Μέσω πλατφόρμας  Zoom      /      Ομιλήτρια: Isabella Brobbey     

Νέοι και τυχερά παιχνίδια – Εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς

Η εκπαίδευση αποτελεί βασικό κομμάτι της πρόληψης σε ό,τι αφορά το πρόβλημα του εθισμού. Το σεμινάριο προσφέρει σε όσους θα συμμετέχουν μια εξαιρετική ευκαιρία ενημέρωσης, απόκτησης χρήσιμων γνώσεων και πρακτικών δεξιοτήτων, τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν ως γονείς. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα συζητηθούν θέματα, όπως: – Ορισμός, φύση, επιπτώσεις των τυχερών παιχνιδιών στους νέους – Πώς να εντοπίσετε τα σημάδια ενός νεαρού ατόμου που αντιμετωπίζει πρόβλημα με το τζόγο – Πληροφορίες για σωστή καθοδήγηση

 

Ημερομηνία: 6/10     /      Ώρα:18:00 – 19:30     /    Μέσω πλατφόρμας  Zoom      /      Ομιλήτρια: Στέλλα Νικολάου

Ο ρόλος των γονεϊκών αξιών για αποφυγή της εξάρτησης από τυχερά παιχνίδια

Εργαστήρι σε γονείς για την υποστήριξη των γονεϊκών τους καθηκόντων για την εκμάθηση δεξιοτήτων και αξίων ώστε να αποφευχθεί η εξάρτηση από τα τυχερά παιχνίδια.

Για εγγραφές πατήστε ΕΔΩ

Ημερομηνία: 8/10     /      Ώρα:16:00 – 17:30     /    Μέσω πλατφόρμας  Zoom      /      Ομιλήτρια: Δρ. Ελίζα Πατούρη

Το τυχερό παιχνίδι: Τι κερδίζω τελικά; -Εκπαιδευτικό εργαστήριο για γονείς και νέους

Το σεμινάριο  επιδιώκει την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των γονέων και νέων στο θέμα της παθολογικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια και τους βέλτιστους τρόπους πρόληψης της. Μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες οι γονείς και οι νέοι θα μάθουν να αναγνωρίζουν τα διάφορα είδη τυχερών παιχνιδιών και τις διαφορές μεταξύ ψυχαγωγικής ενασχόλησης και εξάρτησης από αυτά, καθώς και τις αρνητικές επιπτώσεις της παθολογικής ενασχόλησης με αυτά στο άτομο και στο περιβάλλον του. Το σεμινάριο θα αναλύσει τις συνήθεις λανθασμένες αντιλήψεις για τον ρόλο της τύχης που δίνει στους παίκτες την ψευδαίσθηση του ελέγχου και θα βοηθήσει τους νέους να βρουν εναλλακτικές, πιο υγιείς και λειτουργικές επιλογές τις οποίες μπορεί να αναπτύξουν στη ζωή τους.

You may also like