Κέικ γεωγραφίας. Κλασικό κι αγαπημένο

by krista.theofanopoulou@gmail.com

Του Στυλιανού  Παπαελευθερίου Chef de Partie 

Είτε σου αρέσει να τσιμπολογάς με το αγαπημένο σου κρύο ρόφημα. Είτε θες κάτι εύκολο να παίρνεις μαζί σου στη δουλειά για κολατσιό. Το κέικ γεωγραφίας είναι η καλύτερη λύση. Και θα θυμίσει και λίγο τα παιδικά σαςχρόνια. 

Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και πολυχρηστικό… 

Υλικά 

  • 200gr Βούτυρο κομμένο σε κύβους 
  • 200gr ζάχαρη 
  • 5 αυγά 
  • 390gr αλεύρι φαρίνα 
  • 30g Μπέικιν πάουντερ 
  • 250ml γάλα 
  • 30g Κακάο 
  • 1 φακελάκι βανίλια 
  • 5ml Ανθόνερο 

 Εκτέλεση 

  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να γίνουν μία αφράτη κρέμα και προσθέτουμε το βούτυρο. 
  • Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  • Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και στη συνέχεια το γάλα και το ανθόνερο. 
  • Βάζουμε το μισό μείγμα σε μια, καλά λαδωμένη, φόρμα για κέικ. 
  • Ομογενοποιούμε το κακάο στο μείγμα που έχει μείνει με ένα σύρμα(αυγοδάρτη). 
  • Βάζουμε το σοκολατένιο μείγμα στο κέντρο του λευκού μείγματος. Θα ομογενοποιηθούν μόνα τους ενώ φουσκώνει το κέικ. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 60 λεπτά. 

 

*Για περισσότερη σπιρτάδα και την προσωπική σας πινελιά μπορείτε να αντικαταστήσετε το κακάο με κάποιο ρόφημα σοκολάτας με γεύση. 

*Χρησιμοποιώντας μια στρογγυλή φόρμα και φτιάχνοντας μόνο τη μισή δοσολογία από το κέικ, με ή χωρίς σοκολάτα, έχετε μια υπέροχη βάση για να φτιάξετε μετά ένα μεγάλο γλυκό τύπου τάρτας ή Τσιζκέικ. 

 

Πηγή: galastyle

You may also like