8 τρόποι για να εξοικονομήσετε €100 αυτή την εβδομάδα

by admin

Σας έχει τύχει ποτέ να βγείτε εκτός προϋπολογισμού και να ψάχνετε απεγνωσμένα τρόπους να βγάλετε περισσότερα λεφτά; Εάν η απάντηση σας είναι ναι, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Σήμερα είναι η τυχερή μας μέρα! Μην ανησυχείτε, βρίσκομαι και εγώ στο ίδιο σημείο με εσάς.

Μόνο που αντί να ψάχνω τρόπους να βγάλω περισσότερα χρήματα, βρήκα τρόπους να εξοικονομήσω μερικά, που στην καθημερινότητα πραγματικά δεν τα υπολογίζεις!

Θα σας πω λοιπόν, 8 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως τώρα για να εξοικονομήσετε ή να κερδίσετε 100 ή περισσότερα ευρώ μέσα στην εβδομάδα. Κάντε το και καλύψτε τρύπες ή κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας ή στην οικογένεια σας από του πουθενά!

Φτιάξε καφέ στο σπίτι

Μην με βρίσετε, αλλά φτιάχνοντας καφέ από το σπίτι ή περνώντας το αναψυκτικό ή το νερό σας από το σπίτι στη δουλειά, γλιτώνετε χρήματα που ούτε καν υπολογίζετε. Με κάποια γρήγορα μαθηματικά αν για παράδειγμα εγώ και ο σύζυγος μου αγοράζαμε καθημερινά καφέ στην δουλειά (€2.5 x 2), συν νερό (€0.50 x2) , συν ένα αναψυκτικό (€1 x2) για το μεσημεριανό μας, αυτό σημαίνει αυτόματα: €5 + €1 + €2 = €8ευρώ ημερησίως, δηλαδή την εβδομάδα €8 x 5 = €40!!!!!!!!!! ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ!

Καλύτερα να επενδύσεις σε μια καλή μηχανή καφέ!!

 

Πάρτε φαγητό και σνακ από το σπίτι καθημερινά

Ακόμη και αν παραγγέλνετε μεσημεριανό στη δουλειά μόνο 1 ή 2 φορές την εβδομάδα, η μερίδα σας δεν θα είναι κάτω από €5-6, που σημαίνει ανά άτομο το λιγότερο €10-12 ευρώ την εβδομάδα. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός λοιπόν, αυτόματα επιβαρύνεται με €20-25 ευρώ την εβδομάδα.

Αν υπολογίσεις και 2-3 ευρώ για κάθε παιδί για σνακ στο σχολείο, ακόμη €15 ευρώ.

Σύνολο: ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΚΟΜΗ €40 ΕΥΡΩ, και αυτό αν έχετε μόνο ένα παιδί!

Συμπέρασμα; Το να παίρνετε φαγητό και σνακ από το σπίτι εσείς στη δουλειά, και τα παιδιά στο σχολείο.. είναι και πιο υγιεινό και σαφώς μακράν πιο οικονομικό!

 

Μαγειρέψτε με ότι έχετε στο σπίτι

Στο βίντεο που ανέβασα για το «ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙΣ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΜΕΝΟΥ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ €25 ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ» ο νούμερο ένα κανόνας ήταν ο προγραμματισμός.

Ανοίξτε τα ψυγεία και τους καταψύκτες σας και προγραμματίστε τα γεύματα σας με βάση όλα όσα έχετε στο σπίτι. Καταγράψτε τα υλικά σας και ψωνίστε μόνο εάν χρειάζεστε συγκεκριμένα υλικά και πάντα με οδηγό την λίστα του supermarket σας.

 

Μην παραγγείλετε απ’ έξω

Ακόμη και αν βαριέστε θανάσιμα να μαγειρέψετε, προτιμήστε να φτιάξετε platters ή κάτι γρήγορο στο σπίτι παρά να παραγγείλετε απ΄ έξω. Στατιστικά θα ξοδέψεις πολύ περισσότερα από όσα αρχικά θεωρείς ότι θα στοιχίσει η παραγγελία σου.

 

Ψωνίστε με λίστα η διαδικτυακά

Μία από τις μεγαλύτερες παγίδες στην οποία πέφτουμε όλοι στο supermarket, είναι ακριβώς το ότι ψωνίζουμε στα τυφλά. Δηλαδή ξεκινάμε και βάζουμε στο καρότσι ότι νομίζουμε ότι χρειαζόμαστε, πράγμα που μας κοστίζει αργότερα στον λογαριασμό στο ταμείο.

Ψωνίστε λοιπόν με βάση την λίστα που φτιάξατε από το σπίτι ή εναλλακτικά, ψωνίστε διαδικτυακά έτσι ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε το καλάθι των αγορών σας και συνεπώς το τελικό κόστος των αγορών σας.

 

Χρησιμοποιήστε μόνο την πιστωτική σας κάρτα (προγράμματα ανταμοιβής)

Οι περισσότερες τράπεζες έχουν συστήματα ανταμοιβής των πελατών τους εάν αυτοί χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες.

Εκμεταλλευτείτε αυτό το πλεονέκτημα και πληρώστε με κάρτα έτσι ώστε αργότερα να εξαργυρώστε τους βαθμούς σας με πραγματικό χρήμα.

 

Ακυρώστε τις συνδρομές που δεν χρησιμοποιείται

Πληρώνετε Netflix, συνδρομή σε κάποιο κλαμπ ή σε κάποια διαδικτυακή πλατφόρμα; Ακυρώστε τώρα ότι δεν χρησιμοποιείται!

Η μεγαλύτερη παγίδα σε τέτοιου είδους συνδρομές είναι η πρώτη μας εγγραφή για δωρεάν δοκιμή σε διάφορες πλατφόρμες. Μην ξεχνάτε όμως ότι ακόμα και για την δωρεάν δοκιμή ενός μήνα για παράδειγμα, απαιτείται η εισαγωγή της ηλεκτρονικής μας κάρτας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μήνα (μετά το πέρας της δωρεάν δοκιμής) ο λογαριασμός μας χρεώνεται ανάλογα.

Ακόμα και αν η συνδρομή είναι €5 δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώνεις κάτι που δεν χρησιμοποιείς.

Διασκεδάστε οικονομικά

Ο καλύτερος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να μείνετε στο σπίτι.

Υπάρχει όμως και η επιλογή να κάνετε δραστηριότητες οι οποίες δεν απαιτούν εισιτήριο ή έξτρα χρεώσεις. Μια βόλτα στο πάρκο, στο βουνό ή στη θάλασσα είναι δωρεάν. Μην ξεχάσετε να πάρετε σνακ από το σπίτι.

 

Stay tuned..

Mrs Mommy

You may also like