8 Οικονομικές ιδέες διακόσμησης για το βρεφικό δωμάτιο

by Tseriou 115

Αν είστε σε φάση προετοιμασίας του βρεφικού δωματίου τότε σας έχουμε μερικές ιδέες για να το διακοσμήσετε οικονομικά, έξυπνα και όμορφα. Δείτε όλα όσα σας προτείνουμε.

Χρησιμοποιήστε χρώμα Ένας πολύ απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα ιδιαίτερο βρεφικό δωμάτιο είναι να του βάλετε μπόλικο χρώμα. Διαλέξτε ένα έντονο χρώμα, πάρτε ένα πινέλο και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Δεν χρειάζεται να πάρετε κάποιον ειδικό για να σας το βάψει. Μπορείτε να το κάνετε και μόνοι σας. Αν θέλετε να το κάνετε ακόμα πιο εντυπωσιακό βάλτε μερικά όμορφα αυτοκόλλητα για τοίχους με παιδικά θέματα.

thehomeissue_vrefiko01

Βάλτε χρώμα στο δωμάτιο και θα “δείξει” από μόνο του.

Αγοράστε μεταχειρισμένη κούνια Μπορεί να μην έχει ακουστεί πολύ στη χώρα μας αλλά στο εξωτερικό αυτό είναι κάτι που γίνεται αρκετά συχνά. Αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσετε καινούργιο κρεβατάκι για το μωρό σας (και δεν έχετε και κανέναν φίλο να σας δώσει αυτό που είχε για το δικό του μωρό) τότε μπορείτε να αγοράσετε κάποιο μεταχειρισμένο. Μιας και θα είναι μεταχειρισμένο θα το βρείτε σε πολύ καλή τιμή ενώ μπορείτε να το τροποποιήσετε όπως θέλετε. Καθαρίστε το καλά, βάψτε το αν θέλετε και πάρτε απλά ένα καινούργιο στρωματάκι για το δικό σας μωρό. Επίσης, έτσι μπορείτε να δώσετε έναν πιο vintage χαρακτήρα στο δωμάτιο του μωρού.

thehomeissue_vrefiko02

Μια μεταχειρισμένη κούνια μπορεί να μετατραπεί πολύ όμορφα σε μια ολοκαίνουργια με τη δική σας φαντασία και δημιουργικότητα.

Μην αγοράζετε το ντεκόρ, φτιάξτε το μόνοι σας Υπάρχουν τόσες πολλές προτάσεις στο internet για το πώς να δημιουργήσετε πράγματα μόνοι σας που μπορείτε μέχρι και να χτίσετε ολόκληρο σπίτι με την καθοδήγηση κάποιου. Φτιάξτε όμορφα καδράκια για το βρεφικό δωμάτιο ή βάλτε ράφια με κουκλάκια – γενικά βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει.

 

thehomeissue_vrefiko08

Γίνετε δημιουργικοί και φτιάξτε μόνοι σας πραγματάκια (κάδρα, διακοσμητικά) για να στολίσετε το δωμάτιο του βρέφους σας.

Μετατρέψτε μια συρταριέρα σε τραπέζι-αλαξιέρα Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ειδικό τραπέζι για να αλλάζετε το μωρό σας. Πάρτε μια συρταριέρα από κάποιο άλλο δωμάτιο και μετατρέψτε την σε αλλαξιέρα. Πάνω από τη συρταριέρα βάλτε μια πρόσθετη αλλαξιέρα. Έτσι θα εξοικονομήσετε πολλά χρήματα και δεν θα πάρετε ένα έπιπλο που δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πουθενά αλλού όταν μεγαλώσει το μωρό σας.

thehomeissue_vrefiko03

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ολόκληρη αλλαξιέρα-έπιπλο. Πάρτε μια συρταριέρα από άλλο δωμάτιο και προσαρμόστε μια αλλαξιέρα πάνω της.

Ψάξτε για οικονομικές λύσεις Δεν χρειάζεται να επισκεφτείτε τα επώνυμα καταστήματα για να βρείτε ντουλάπες και έπιπλα για το βρεφικό δωμάτιο σε πολύ υψηλές τιμές. Μπορείτε κάλλιστα να ψάξετε σε πιο οικονομικά καταστήματα και να βρείτε εξίσου όμορφα και εντυπωσιακά έπιπλα.

thehomeissue_vrefiko07

Μπορείτε να βρείτε όμορφα βρεφικά έπιπλα ακόμα και σε οικονομικά καταστήματα. Κάντε μια καλή έρευνα αγοράς.

Αγοράστε ευέλικτα έπιπλα Να έχετε στο μυαλό σας να επιλέγετε έπιπλα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και αλλού εκτός του βρεφικού δωματίου. Πάρτε φωτιστικά και βιβλιοθήκες που θα μπορούσαν κάποια στιγμή να μεταφερθούν στο σαλόνι ή σε κάποιο άλλο δωμάτιο όταν το μωρό μεγαλώσει. Γιατί να αγοράσετε βρεφικά έπιπλα τα οποία κάποια στιγμή θα αναγκαστείτε να πετάξετε;

thehomeissue_vrefiko04

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε παιδική βιβλιοθήκη. Μπορείτε να βάλετε ραφάκια τα οποία θα χρησιμοποιούνται και όταν μεγαλώσει το παιδί για να βάζει τα βιβλία του.

Φερθείτε έξυπνα και με την κούνια Αν ο χώρος σας στο σπίτι είναι περιορισμένος τότε καλό είναι να πάρετε μια κούνια η οποία θα έχει και αποθηκευτικό χώρο από κάτω. Επιπλέον μπορείτε να αγοράσετε μια κούνια η οποία θα μπορεί αργότερα να γίνει κανονικό κρεβάτι για το παιδί σας. Ίσως μια τέτοια κούνια σας κοστίσει κάτι παραπάνω αλλά αξίζει τον κόπο να κάνετε μια επένδυση τώρα για να απολαμβάνετε αργότερα.

thehomeissue_vrefiko05

Μια κούνια που μπορεί να γίνει και κρεβάτι και να χρησιμοποιείται από το παιδί σας μέχρι να πάει σχολείο, είναι μεγάλη υπόθεση.

Mix and Match To κόστος ενός σετ βρεφικών επίπλων μπορεί να είναι αρκετά υψηλό. Αφήστε το στην άκρη και προτιμήστε να συνδυάσετε μόνοι σας διαφορετικά έπιπλα μεταξύ τους. Πάρτε μια καινούργια κούνια, μια βιλιοθήκη που ήδη έχετε και μια vintage συρταριέρα την οποία θα μετατρέψετε σε αλλαξιέρα.

thehomeissue_vrefiko06

Μπορείτε να βρείτε και μια vintage κούνια που θα βάλετε ακόμη και στο πιο σύγχρονο δωμάτιο.

Με λίγα λόγια οι δυνατότητες είναι πολλές. Από εσάς εξαρτάται πόσα θέλετε και μπορείτε να δώσετε και από εμάς να σας δίνουμε οικονομικές, δημιουργικές ιδέες για να φτιάξετε το δωμάτιο του μωρού σας όπως ακριβώς το έχετε ονειρευτεί.

 

Πηγή: spirossoulis.com

You may also like