Σταματήστε να λέτε στα παιδιά ότι τα ακριβά δώρα είναι από τον Άγιο Βασίλη!

by Tseriou 115

Σταματήστε να λέτε στα παιδιά ότι τα ακριβά δώρα είναι από τον Άγιο Βασίλη! Αυτός ήταν ο τίτλος ενός ποστ της μαμάς Megan που έγινε viral πριν από μερικά χρόνια. Το ποστ στην πραγματικότητα μιλούσε για την οικονομική ανισότητα στα δώρα. Και πως το εκλαμβάνουν όλο αυτό τα παιδιά.

Το ποστ αυτής της μαμάς έλεγε τα εξής:

«Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω. Σταματήστε να λέτε στα παιδιά ότι τα ακριβά δώρα είναι από τον Άγιο Βασίλη!

Γιατί κάποιες οικογένειες δεν μπορούν να αγοράσουν ακριβά δώρα! Τα παιδιά δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί ο Άγιος Βασίλης τους έφερε ένα πιο φτωχό δώρο. Ενώ σε άλλα παιδιά τους πήγε IPad.

Αυτή είναι ακόμη μια χρονιά που γονιός έκλαιγε μπροστά μου. Επειδή το παιδί του τον ρώτησε αν δεν ήταν αρκετά καλό παιδί ή αν ο Άγιος Βασίλης δεν το συμπαθεί. Σπάει η καρδιά μου για αυτούς τους γονείς και για αυτά τα παιδιά!

Πάρτε τα εύσημα για το δώρο που θα τους πάρετε. Αλλά πρέπει να ξέρουν ότι τα ακριβά δώρα δεν τα έφερε ο Άγιος Βασίλης. Πρέπει να ξέρουν ότι τα αγόρασε η μαμά και ο μπαμπάς.

Καλά Χριστούγεννα»

Από τότε είδα ξανά και ξανά, πολλά ποστ που έδιναν ακριβώς αυτό το ωραίο μήνυμα. Κάποια το πετύχαιναν καλύτερα από τα άλλα. Πάντως το νόημα είναι ένα.

Σταματήστε να λέτε στα παιδιά σας ότι τα ακριβά δώρα είναι από τον Άγιο Βασίλη!

Σταματήστε να λέτε στα παιδιά ότι τα ακριβά δώρα είναι από τον Άγιο Βασίλη!

Έχει νόημα να ζητήσουμε κάτι τέτοιο;

Είμαστε μια οικογένεια που δεν μπορεί να αντέξει ακριβά δώρα. Ναι, ευχαριστώ πολύ τη Megan που υποστηρίζει οικογένειες σαν και εμάς. Ιδανικά θα ήθελα να υπάρχει ένας κόσμος που όλοι θα έχουν αντίληψη του τι σημαίνει αυτό. Και όλοι οι γονείς να κάναμε μια σιωπηλή, ανείπωτη συμφωνία για αυτό το θέμα. Να λέγαμε όλοι το ίδιο στα παιδιά μας.

Όμως αυτό δε συμβαίνει και δεν ξέρω αν θα συμβεί ποτέ.

Οπότε δεν ξέρω πραγματικά αν η μοναδική λύση είναι να απαγορεύσουμε ή να ζητήσουμε από τους πιο εύπορους γονείς κάτι τέτοιο. Υπάρχουν και άλλες λύσεις, που περνούν από το δικό μας χέρι και αυτό είναι καλό.

Μεγάλωσα πιστεύοντας ότι ο καλός μας Άγιος θα μου φέρει ότι μπορεί. Δεν ήξερα καν ότι μπορώ να του ζητήσω κάτι συγκεκριμένο. Ήξερα ότι ο Άγιος Βασίλης πρέπει να ετοιμάσει δώρα για όλα τα παιδιά, οπότε πρέπει να του φτάσουν τα χρήματα για να φτιάξει για όλους. Και πάντα είχα μια απέραντη χαρά λαμβάνοντας αυτό που μπορούσε να διαθέσει για εμένα.

 

Δε θυμάμαι να ένιωσα ποτέ μειονεκτικά δίπλα σε άλλα παιδιά που έπαιρναν για δώρο ΑΤΑRI. Ή ολόκληρο το σπίτι της Barbie, το τροχόσπιτο της, ή ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο της Barbie.

 

Επειδή στο μυαλό μου ήταν δεδομένο, ότι ο Άγιος Βασίλης ήταν αδύνατον να άντεξε οικονομικά όλα αυτά τα δώρα. Ήταν σαν να το είχα ήδη σίγουρο ότι αυτά τους τα αγόρασαν οι γονείς τους. Κάτι σαν να ήξερα ένα μυστικό που δεν ήξεραν εκείνα τα παιδιά. Τι Άγιος Βασίλης θα ήταν άλλωστε αν όντως έδινε πλούσια δώρα στα εύπορα παιδιά και φτωχά στα υπόλοιπα;

Ως εκ τούτου, δε ρώτησα ποτέ τη μαμά μου γιατί εγώ παίρνω μόνο μια περίεργη, κινέζικη (προφανώς) αντιγραφή της Barbie. Δεν μου φαινόταν καν περίεργο, γιατί στο μυαλό μου είχε άλλη αξία.

Αυτό ακριβώς προσπαθώ να μεταδώσω και στα δικά μου παιδιά.

Τα παιδιά μας δε θα πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη για πάντα. Ας βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι για να διατηρηθούν μαγικά τα Χριστούγεννα για πάντα στην καρδιά τους. Ακόμη και όταν μάθουν ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης*, να είναι για πάντα στην καρδιά τους, εκεί!

Πηγή: e-mama.gr

You may also like