Προ-παρασκευασμένα σπιτικά πρωινά για να γλιτώσετε χρόνο και να τρώτε υγιεινά!

by admin

Τις προάλλες, με μια ανάρτηση στο facebook, ζήτησα ιδέες από εσάς μανούλες για προ-παρασκευασμένα πρωινά, τα οποία θα μπορούσα να ετοιμάσω νωρίτερα, να τα καταψύξω και τελικώς να έχουμε ένα γρήγορο, νόστιμο, ζεστό και φυσικά οικονομικό γεύμα για τα καθημερινά πρωινά μας.

Όλες τις δικές σας ιδέες λοιπόν αλλά και όλα όσα βρήκα μέσα από έρευνα σε βιβλία μαγειρικής και στο διαδίκτυο, σας τα έχω μαζεμένα εδώ.. έτσι ώστε να κάνετε τα πρωινά σας πιο απλά και να έχετε πολλές υγιεινές επιλογές πρωινού έτοιμες, ώστε τόσο τα παιδιά σας, όσο και εσείς να ξεκινάτε την μέρα σας χορταστικά και γρήγορα.

Με αυτές τις συμβουλές, ακόμη και τα μεγαλύτερα παιδιά θα μπορούν να φτιάξουν μόνα τους το πρωινό τους, γλιτώνοντας σας από πολύτιμο χρόνο.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι μια έξτρα προετοιμασία μια φορά την εβδομάδα για να προετοιμάσετε το πρωινό μιας ολόκληρης εβδομάδας ή ακόμα και ολόκληρου του μήνα, αυτό εξαρτάται από εσάς!

Προετοιμάστε τα πρωινά σας το Σαββατοκύριακο
Προγραμματιστείτε έτσι ώστε να χρησιμοποιήσετε το Σαββατοκύριακο για να προετοιμάσετε μερικές υγιεινές επιλογές πρωινού όπου θα χρησιμοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα. Αν προετοιμαστείτε και προγραμματιστείτε καλά, ίσως καταφέρετε να κάνετε πρωινό για έναν ολόκληρο μήνα.

Κάντε αρχή ετοιμάζοντας διπλή δόση πρωινού το Σάββατο ή την Κυριακή έτσι ώστε ότι μείνει να μπορείτε να το καταναλώσετε άμεσα την Δευτέρα ή την Τρίτη αφού θα τα διατηρήσετε στο ψυγείο.
Ωστόσο, για εμάς που προτιμάμε να έχουμε ποικιλία, μπορούμε εύκολα να προγραμματίσουμε τον μήνα μας, φτιάχνοντας διαφορετικά πρωινά όπου μπορούμε να καταψύξουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ;
Για παράδειγμα, δείτε πως μπορείτε να πραγματοποιήσετε τα πρωινά ενός ολόκληρου μήνα:

1ο Σαββατοκύριακο: Ετοιμάστε σακουλάκια ειδικά για κατάψυξη για smoothie, French toast, σάντουιτς με αυγό ή φυστικοβούτυρο και καταψύξτε.

2ο Σαββατοκύριακο: Ετοιμάστε scrambled eggs, μπείκον, βάφλες και μια ντουζίνα muffins της αρεσκείας σας και καταψύξτε.

3ο Σαββατοκύριακο: Ετοιμάστε tortillas με κοτόπουλο και τυρί ή αυγό και αβοκάντο, ψωμί μπανάνας και κεικ λαχανικών και καταψύξτε.

4ο Σαββατοκύριακο: Ετοιμάστε κρέπες, τηγανίτες, αυγομάφινς και μπισκότα βρώμης και καταψύξτε.

– Επαναλάβετε την διαδικασία για τον επόμενο μήνα.

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα τρώτε τα ίδια και τα ίδια κάθε εβδομάδα, αλλά θα έχετε και διαφορετικές επιλογές για να επιλέξετε ανάλογα με την όρεξη σας. Βρώμη και σάντουιτς με φρέσκια αναρή με μαρμελάδα παραμένουν γρήγορες και υγιεινές επιλογές εάν δεν θέλετε τίποτα από τα παραπάνω.

Αν φτιάξετε αρκετά από τα παραπάνω πιθανών να μην εξαντληθούν μέσα στην εβδομάδα, οπότε την 2η, την 3η και ούτω καθεξής θα έχετε περισσότερες επιλογές, αφού θα έχετε ήδη στοκ στην κατάψυξη από τις προηγούμενες εβδομάδες.
Εάν θέλετε τώρα να είστε σίγουροι ότι δεν θα ξεμείνετε από φαγητό, η μαγική λέξη είναι το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!

Προγραμματίστε τον μήνα λοιπόν και υπολογίστε πόση ποσότητα πρέπει να έχετε βάφλες για παράδειγμα, μια φορά την εβδομάδα για τον επόμενο μήνα. Καταψύξτε 4 σακούλες από βάφλες και έτσι θα ξέρετε ότι κάθε Τετάρτη, το menu θα έχει βάφλες. Ενημερώστε την οικογένεια σας για το πρόγραμμα ή καλύτερα κολλήστε το στο ψυγείο έτσι ώστε να το βλέπουν ανά πάσα στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε εύκολα να βγάλετε τις βάφλες (που έχουν καθοριστεί για εκείνη την μέρα) και να τις ψήσουν εύκολα. Έτσι δεν θα τρώτε τον χρόνο σας πάνω από την κατάψυξη για να επιλέξετε ανάμεσα στις πολλές επιλογές το πρωινό σας.

Ακούγεται περίπλοκο;;; Δεν είναι! Μόλις εξοικειωθείτε με την διαδικασία, δεν θα αλλάξετε αυτό το σύστημα για κανέναν λόγο!

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πιο πάνω σας έδωσα 4 διαφοτερικά menu ιδεών για πρωινό. Εάν επιλέξετε ένα (ή περισσότερα) φαγητά από κάθε κατηγορία για να προ-παρασκευάσετε το Σαββατοκύριακο, η εβδομάδα σας λίγο πολύ καλύπτεται πλήρως.

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ ΜΕ ΑΥΓΟ

Το πρωινό με αυγό είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορεί να έχει μια οικογένεια, αφού είναι χορταστικό, γεμάτο πρωτεΐνες και δίνουν ενέργεια. Επίσης μπορείτε να τα φάτε μόνα τους, να τα συνδιάσετε με άλλα υλικά όπως κρέατα, τυριά ή λαχανικά φτιάχνοντας μαφίνς, έτσι ώστε να καλύψετε τα γούστα όλων.
Μερικές ιδέες είναι:
Αυγομάφινς
Σάντουιτς με scrambled eggs
Σάντουιτς με αυγό και αβοκάντο
Ομελέτα

Tip: Βγάλτε τα σάντουιτς από την προηγούμενη νύχτα στο ψυγείο για να ξεπαγώσουν έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να τα ζεστάνετε στον φούρνο ή τον φούρνο μικροκυμάτων το πρωί, λίγα λεπτά πριν φάτε.

ΙΔΕΕΣ ΠΡΩΙΝΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΣΤΙΕΡΑ

Αυτή είναι από τις αγαπημένες μου ιδέες γιατί τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν πραγματικά να ετοιμάσουν μόνα τους το πρωινό τους και ανυπομονώ να φτάσουν σε αυτή την ηλικία τα παιδιά μου.
Σπιτικές αλμυρές πίτες
Σπιτικές βάφλες
Τηγανίτες
Ψωμί Μπανάνας
Κέικ λαχανικών

Tip: Φυλάξτε το φυστικοβούτυρο, την μαρμελάδα ή το μέλι σε ύψος ώστε να το φτάνουν τα παιδιά και να μπορούν να ετοιμάσουν ακόμα πιο εύκολα το πρωινό τους.

ΠΡΩΙΝΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

Αυτά τα πρωινά είναι ιδανικές λύσεις αν σας πιέζει ο χρόνος ή έχετε αργήσει. Είναι συνήθως επιλογές που μπορείτε να φάτε στο χέρι ή ακόμη και στο αυτοκίνητο, δεδομένου ότι είναι μερίδες και δεν απαιτούν επιπρόσθετη προετοιμασία.
Μάφινς με κατεψυγμένα βατόμουρα
Μπισκότα βρώμης
Σπιτικές μπάρες

Tip: Συνδυάστε τα με μισή μπανάνα ή άλλα φρούτα, ένα φλυντάζανι χυμό ή γάλα.

ΠΡΩΙΝΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

Εδώ θα πρέπει να βοηθήσετε εσείς ώστε να προετοιμαστεί το πρωινό πιο γρήγορα. Τα περισσότερα από αυτά που σας έγραψα πιο πάνω, συνδυάζονται απίστευτα με φρέσκα στοιχεία.
Σακουλάκια smoothie
Κρέπες
Γαλλικά τοστ σε μπαστουνάκια

Tip: Κάθε εβδομάδα φυλάξτε μια μικρή ποσότητα από φρέσκα φρούτα για να τα συνδυάσετε γρήγορα με ένα από τα πιο πάνω.

Αυτό είναι λοιπόν! Δεκάδες ιδέες πρωινών για να ξεκινήσετε τον προγραμματισμό σας και να κάνετε την πρωινή ρουτίνα εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και θρεπτική. Επίσης, να είστε σίγουρες ότι θα νιώσετε τεράστια ικανοποίηση όταν θα δείτε την οικογένεια σας να σας ευγνωμονεί που θα μεταμορφώσετε τα πρωινά τους.

Για την ώρα σας αφήνω για να προετοιμάσω τα δικά μας πρωινά!

You may also like