Γιατί είναι σημαντικό να κάνω ασφάλεια ζωής και πως αυτό εξασφαλίζει τα παιδιά μου;

by Tseriou 115

Είμαι σίγουρη ότι σας φαίνεται πολύ μακρινό σενάριο και όπως όλοι μας ποτέ δεν πάει το μυαλό σας στο τι μπορεί να απογίνουν τα παιδιά μας αν μας συμβεί κάτι ξαφνικό. Πως θα τα βγάλει πέρα ο συντροφός μας; Ποιος αποφασίζει πόσα χρέη ή με ποιον τρόπο θα εξασφαλιστει το κάθε ένα από τα παιδιά μας.

Όλα αυτά σκεφτόμασταν με τον Κυριάκο και με το που γεννήθηκε ο Χρίστος μαζί με την ασφάλεια υγείας κάναμε και ασφαλιστικό σπουδαστικό σχέδιο, όπως ακριβώς έγινε και το που γεννήθηκε η Ανδρεάνα.

Τι μας έπεισε;;; Ποιο κάτω θα διαβάσετε τις απόψεις δύο ασφαλιστικών συμβούλων που ειδικεύονται σε θέματα ασφάλισης οικογενειών και είμαι σίγουρη ότι στο τέλος αν δεν το θεωρείτε σημαντικό.. θα αναθεωρήσετε, όπως και εμείς.

 

Άνθη Μεινάντη – Ασφαλιστική Σύμβουλος

“Εκ φύσεως οι άνθρωποι έχουμε την τάση της αναβλητικότητας. Αναβλητικότητα τόσο στις βραχυπρόθεσμες αλλά και μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις μας.

Όπως έχω γράψει και σε πρόσφατο άρθρο μου σχετικά, τείνουμε να παραβλέπουμε τις μεγαλύτερες μελλοντικές μας ανάγκες για τις μικρότερες απολάυσεις της καθημερινότητας. Ειδικά όταν είσαι γονιός πρώτη σου προτεραιότητα είναι τα παιδιά και οτιδήποτε τους κάνει χαρούμενους. Γιατί έτσι είσαι και συ ευτυχισμένος. Είναι υποχρέωση σου όμως να κάνεις στον εαυτό σου κάποιες ερωτήσεις. Τι θα γίνει όταν εγω δεν θα είμαι εδω για να προσφέρω στο παιδί μου; Θα εχει την ίδια καθημερινότητα; Θα είναι εξασφαλισμένο οικονομικά μεγαλώνοντας; Πως θα πληρώσει τις σπουδές; Το αυτοκίνητο στα 18 του; Και το σημαντικότερο, πως θα είναι η σχέση με τον γονέα που μένει πίσω όταν αυτός χρειαστεί να δουλεύει διπλά για να  καλύψει το χαμένο εισόδημα;

Βέβαια, κανείς δεν θέλει να σκεφτεί το ενδεχόμενο του να χάσει τη ζωή του.

Πάντα τείνουμε να σκεφτόμαστε μόνο τα θετικά. Έλα όμως που το θάνατο ούτε τον ελέγχεις ούτε τον προβλέπεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι προετοιμασμένος όταν συμβεί. Και όχι για σένα αλλά για τα παιδιά σου. Γι’ αυτά που είναι όλη σου η ζωή. Σαφώς και ο πόνος της απώλειας δεν συγκρίνεται με τίποτα. Όμως γιατί να αφήσεις και το οικονομικό να γίνει πρόβλημα όταν μπορείς να κάνεις κάτι από τώρα;

Ως ασφαλιστική σύμβουλος, δουλειά μου είναι να δούμε μαζί αυτές τις ανάγκες που προκύπτουν και τον τρόπο που θα τις διαχειριστούμε. Αν το να εξασφαλίσεις την ποιότητα ζωής του παιδιού σου δεν είναι η μεγαλύτερη απόδειξη αγάπης τότε τι είναι;”

 

Χριστόδουλος Παρλάς – Ασφαλιστικός Σύμβουλος

Όπως οι περισσότεροι γονείς έτσι και εσείς θα θέλατε να ξέρετε ότι σε περίπτωση που φύγετε από την ζωή (μακάβριο αλλά είναι μια πιθανότητα) τα παιδιά σας θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις απαιτήσεις που θα προκύψουν.

Δεν είναι μόνο η ζωή μέχρι να τελειώσει το σχολείο αλλά και τα έξοδα του πανεπιστημίου. Ακόμη και μετά τις σπουδές, εμείς ειδικά στην Κύπρο, ξέρουμε ότι πιθανό τα παιδιά μας ίσως μας χρειάζονται και στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα ή και ακόμη και στον γάμο τους . Και να μην μας χρειάζονται όμως εμείς θα θέλουμε να βοηθήσουμε. Αυτά και άλλα πολλά έξοδα είναι πιθανόν να μην είμαστε σε θέση να τα διευθετήσουμε σε περίπτωση που δεν είμαστε εμείς σε θέση να βοηθήσουμε.

Για  αυτόν τον λόγο και δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, καλό είναι να φροντίσουμε από τώρα για την προστασία και την ασφάλεια τον δικών μας παιδιών ακόμη και αν δεν τα χρειαστούν ποτέ.

Εκτός και αν μπορεί κάποιος σήμερα να πει με σιγουριά ότι θα είναι εκεί για να μην τους λείψει κάτι. Όντως καμία ασφάλεια ζωής και καμιά αποζημίωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την απώλεια του ανθρώπου. Αλλά σκεφτείτε να έχετε και το οικονομικό βάρος του χαμού.

Η πρώτη γνωριμία με αυτό το οικονομικό βάρος ξεκινά από τις εισφορές για την οικογένειά στην κηδεία, πόσες φορές το είδαμε; Προσωπικά σαν σύμβουλος προτιμώ αντί τα δέκα η τα είκοσι ευρώ εισφορά που δίνουμε, που στην καλύτερη βοηθάμε στα έξοδα τις κηδείας( και καλά κάνουμε) να ξέρω ότι με το συμβόλαιο που έκανα τουλάχιστον η οικογένεια θα μπορέσει όχι μόνο να βγάλει τα έξοδα αλλά να συνεχίσει έστω οικονομικά από εκεί που έμεινε.

Στην πορεία αφού φεύγει ένα εισόδημα από το σπίτι ίσως χρειαστεί να κάνουμε και δεύτερη δουλειά. Ποιος θα προσέχει τα παιδιά; Πιθανόν να πρέπει να μένουν περισσότερο στο σχολείο η να τα προσέχει κάποιος στο σπίτι. Αυτά τα έξοδα είναι επιπλέων επιβάρυνση για το ταμείο του σπιτιού. Μετά έρχονται τα υπάρχοντα χρέη, που είναι έτσι και αλλιώς για τους περισσότερους δύσκολο να καλυφθούν, σκεφτείτε με τον χαμό κάποιου πόσο δύσκολο θα είναι.

Σίγουρα θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα θέματα που προκύπτουν από το χαμό ενός από τους δύο γονείς αλλά αφού έκανα την αρχή και αν κατάφερα να σας προβληματίσω τότε μπορείτε να σκεφτείτε ότι μια ασφάλεια ζωής φυσικά δεν αντικαθιστά τον χαμό αλλά είναι κάτι αναγκαίο για την προστασία αυτών που αγαπάμε. Είναι ίσως το τελευταίο γράμμα αγάπης που αφήνουμε σε αυτούς που νοιαζόμαστε.

Η δουλειά μου σαν ασφαλιστικός σύμβουλος είναι να σας δίνω λύσεις για πραγματικά προβλήματα πριν επέλθουν. Φυσικά κανείς μας δεν θέλει να τα σκέφτεται ούτε καν να τα συζητά, αλλά δυστυχώς κανένας μας δεν έχει πραγματικό συμβόλαιο με την Ζωή.

Για προσωπική επικοινωνία με τους συμβούλους μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους πατώντας στους πιο κάτω σύνδεσμους:

Άνθη Μειντάνη – ΕΔΩ

Χριστόδουλος Παρλάς – ΕΔΩ

You may also like